Следва

Spring 2019 Menswear: Moschino

Resort 2019: Erdem

Релация, близнаци...

Runway преди 5 години

Търсейки истината скрита зад зараждането на колекцията Resort 2019 на Ердем, намираме интересната релация от живота на дизайнера с турски произход. Именно става дума за фамилните отношения организирани в двойки близнаци. Ердем е близнак, който ще се жени за близнак, който има братя близнаци… Страната родова линия вдъхновява концептуалния подход на дизайнера създаващ психологически пейзаж.

Колекцията е представена в поредица кадри с фиктивни близнаци облечени по сходен начин. В творенията си Моралиоглу се заиграва с лекотата и свободата на ефирните материи, ретро образите на модата и консервативното. Опусът обхваща шифонени ризи, рокли, копринени поли, дори и два костюма в различна стилистика.

Трапецовидните форми, буфан ръкавите, А силуетите и веревните поли са акцентирани с кадифени ленти завързващи се в панделки, консервативни чорапки, пухкави шапки, волани, ретро обувки и високи ръкавици.

Произведенията на Ердем обхващат леко мрачна цветова гама, обединила сивото, синьото, черното, тъмното зелено, оранжевото, мръсното бяло и бледо розовото. На базата на определените цветове, колекцията предлага и десенирани тъкани с акценти на цветя.

Цялостен поглед върху близначките на Ердем, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 10 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.