Следва

Resort 2019: Balmain

Spring 2019 Menswear: Moschino

Circus time...

Runway преди 5 години

Пристигането на модния цирк в Лос Анджелес обещава луда забава. Именно става дума за новата мъжка, пролетна колекция на марката Moschino, ръководена от единствения по рода си дизайнер Джеръми Скот.

Обяснявайки подхода си, виждащ собствената роля в модата като доставяне на забава на публиката, креативният намира вдъхновението в магията на цирка.

Знаем си, тенденциозно  е представянето на колекциите, смесвайки мъжкото и дамското, но тук по-скоро ставаме свидетели на дамска колекция с няколко мъжки визии. От друга страна, трудно е да говорим за линията и формата, стилистично пресъздадени в дреха, защото дизайнерското решение въобще не набляга на тези параметри. Има всичко и има по много, че дори понятието максимализъм не е достатъчно да опише същността на тази шарения.

По дългата цирк пътечка забелязваме интерпретации на главните актьори, гимнастици, танцьори, укротители на лъвове, магьосници и клоуни. Тематично колекцията представя смокинги, кожени байкър якета, панталони и поли с „арлекин” графика, тигри, зебри, скъпоценни камъни, много блясък и много шок, достигащи до степен на бутафорност.

Напълно разбираемо, разглеждайки една модна колекция се налага въпросът за цветовата гама. В този случай такава няма, нито пък приблизително може да се определи в каква посока върви цялото. От светли до тъмни, от ярки до ненаситени…

Познавайки стилистиката на Скот, вече добре вкарана като емблема на Moschino, не можем да му се сърдим /един вид/. Всичко му е простено. Задълбочаваме вниманието си към циркаджийте на Moschino, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.