Следва

Моден маверик: Чудатият свят на Елза Скиапарели

Лорин Хил + Woolrich = Убийствено ЖЕСТОКА фешън комбинация

Woolrich: American Soul Since 1830...

All fashion преди 5 години

Фешън кампанията на първата дама на хип-хопа Лорин Хил е вече ФАКТ!

Колаборацията на Хил с американския бранд Woolrich за есенно-зимната им колекция представя Лорин зад и пред камерата – „Тя следва своя собствен ритъм и специално в този проект имаше възможност да се изяви като артист. Толкова много от личността й се проявява на снимките, страхотно е“ , споделя стилистът на фотосесията Мел Отенбърг.

Woolrich избира основателката на Fugees, за да помогне с преосмислянето на идентичността на бранда в серията „Woolrich: American Soul Since 1830“. Всички следващи участници в кампанията ще бъдат избрани заради креативната си същност и принос към американската музикална сцена, а Хил, чиито солов албум The Miseducation of Lauren Hill е един от определящите за 90-те нео-соул албуми, отъпкали пътя за артисти като Ейми Уайнхаус и Алиша Кийс, е фундаментална част от изграждането на новия имидж на Woolrich.

„Беше забавно да избираме дрехи, които отразяват истинския американски характер“, споделя Отенбърг относно определящите за Woolrich карета, дънки и работнически дрехи, които вдъхновяват новата есенна колекция.

„Тези дрехи са били част от американския речник от повече от стотина години, и определено са част от моята душа като стилист, и от идентичността на Лорин“.

Специално за якетата, на които са принтирани колажи на Хил и гореспоменатия албум, Лорин рисува 30 скици – нещо естествено за нея, тъй като тя прави дизайна на собствените си дрехи от години.

Локацията на фотосесията е театърът Харлем, където Хил снима клипа за песента „Do Wop (That Thing)“ преди двадесет години през 1998-ма. Когато певицата се появява на снимачната площадка, за да се запознае с Отенбърг, фотографа Джак Дейвидсън и Onyx Collective, целият екип се вцепенява за момент – „Рядко изпитвам страхопочитание, когато срещам звезди“, искрен е Отенбърг – „Но тя е истинска фурия, пред която оставаш зашеметен. Буен и силен характер е, но е толкова красива... Голяма звезда, с толкова модерен стил.“

Атмосферата в деня на снимките е изпълнена с вълнение и възбуда, заради историята на снимачната локация. „Облякохме Лорин в наистина щури дрехи, които символизират нейната същност като артист, както и новия подход на Woolrich“, обяснява стилистът. Разбира се, Хил настройва духа на сесията, репетирайки песните си за турнето по случай 20-тата годишнина от The Miseducation – “Всички бяхме зашеметени, беше най- вълнуващото изживяване”, споделя Отенбърг – „Имам опит с работата със силни жени, защото ме вдъхновяват и предизвикват, но това беше истински специално.“

More All fashion