Следва

EXIT обявява нов No Sleep Festival в Белград

Shaken Not Stirred: Рецепти за коктейлите на Джеймс Бондс

Bond. James Bond.

Books преди 5 години

Надничайки от един сайт в друг попадаме на нещо, което ни грабва вниманието от раз. Рецептурник, но не какъв да е . На агент 007 или по-известен като Джеймс Бонд. И не, не е книга пълна с рецепти за овчарски пай (сещате ли се за серията на "Приятели", в която Рейчъл обърка рецептата и сложи банани и сметана с говеждо и картофи? Супер забавно беше). Става въпрос за рецепти за коктейли. Любимите ни, а и на него също.

Рецептурникът е част от книга. Художествена измислица с името "Книгата на Бонд" и е дело на новелиста Кингсли Еймис. Изданието е от 1965 г. и се води комедия. Историята накрато е, че по време на Студената война купища младежи изпращат писма към агенция, кандидатствайки за шпиони. По-късно кореспонденциите са публикувани под формата на книга, която разказва историите им.

На нас ни звучи като забавно четиво, на което бихме обърнални по-обстойно внимание. Тази статия обаче не е за книгите, които обмисляме да прочетем, а за рецепти за коктейли, до които се добрахме, представени по комедиен начин. Харесваме си три: 

The Vesper:

Абсолютно задължително е да дадете инструкции на бармана ипи сервитьора за този коктейл. 

Три дозировки джин, една дозировка водка, половин доза Лилет вермут. Разбива се много добре и се сервира в чаши за шампанско. 

Когато напитката пристигне, отпийте голяма глътка и кажете на бармана, че е отлично, но е можело да се получи много по-добре с житна водка. За целта - уверете се, че той е или много почтен, или голям непукист, или и двете, защото спор за основата на водка, не обещава да е кратък.

Тhe Americano:

Смес от Кампари и Чинзано с голямо парче кора от лимон и сода. Най-малко обидната напитка, предлагана по провинциалните заведения. Винаги настоявайте содата да е Perrier. Скъпата сода е най-добрият начин да подобрите евтино питие.

 The Negroni:

1/3 джин, 1/3 Кампари, 1/3 чинзано, кора от люмон и сода. Разбъркайте в шейкър с лед и сипете в коктейлни чаши. Поискайте резен лимон. Тук поне няма какво да объркат.

Don't drink and drive

More Books