Пролет/Лято 2019-та: Dundas

Това са думите на самия Питър Дундас по повод колекцията му за сезон Пролет/Лято 2019-та, която той представи по време на седмицата висша мода в Париж, изпреварвайки своите колеги, които тепърва ще показват своите предложения през септември.

В концепцията на новата му колекция се наблюдава идеята за миксиране на разточителни вечерни елементи с ежедневни и спортни такива. Това се превежда в множество суитчери с лого Dundas; шорти за колоездене с дантелки, облечени под диско мини рокли; тишърти; кожи в неонови цветове, както и изобилие от злато и пайети.

В общото настроение като цяло преобладава влиянието на 80-те години на миналия век, което освен в богатите пайети, се наблюдава още в преувеличения обем в раменете, големите и типични за епохата колани, "бодящите" очите сандали на три нива и в три различни животински принта.

Макар и колекцията да не е кутюр, вниманието към детайла и разточителните във всеки един аспект елементи правят именно впечатление за висша мода, което признаваме, е вече разпознаваем почерк на норвежеца...

Цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia