PFW Пролет/Лято 2019 - Dries Van Noten

PFW Пролет/Лято 2019 - Dries Van Noten

Смела или по-обрана естетика

Дрис Ван Нотен тълкува модата като нещо лично и специално, а за Пролет/Лято 2019 той намира вдъхновение в отношението, жестовете и походката на силните и зрели жени, които и представляват по-голямата част от неговите клиенти. Подход, който отново можем да отбележим за различен на фона на масовката, подобно на Жулиен Досена от Paco Rabanne. Но Дрис винаги е държал на тези свои ценности, изградили името му днес, просто времето, в което се намира сега го прави да изглежда като нещо ново и дори иновативно.

Жените, за които белгиецът говори, обичат модата, забавляват се с нея, но никога не биха навлезли в крайности и той много добре го разбира. Затова и неговата посока за новия сезон задоволява всички добри модни нужди, а именно контраст в точното количество и на необходимите места. Отправната точка за разпростирането на този контраст е работното облекло, примесено с кутюр детайли: "Какво по-красиво от това? Не искам да правя висша мода, харесва ми да правя лесни за носене неща." Това споделя самият дизайнер за концепцията си, която малко или много си противоречи, но приемаме, че това е част от заложения контраст.

Гореспоменатите лесни за носене неща се превеждат под формата на елементи с отличителна черта функциалността - суитчери, ютилити палта и множество джобове по палтата и полите на моделите. Кутюр подходът пък се наблюдава в изисканите детайли като кристали и пера, поставени в умерени количества като акценти. Цветовата гама е свежа и ярка и задава необходимия модерен тон на иначе зрялата посока на дизайн - синьо, жълто, оранжево и зелено върху неутралните бяло и черно.

Що се отнася до принтовете, на които дизайнерът по принцип залага в изобилие, то тук те са много по-обрани и съсредоточени около семплите райета и флорали, съответно в смела или по-обрана естетика >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia