Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Louis Vuitton

PFW Пролет/Лято 2019 - Miu Miu

"Деконструктивна красота"...

Runway преди 5 години

... е темата на новата колекция, зададена от Госпожа Прада за Пролет/Лято 2019 на Miu Miu. А като допълнително пояснение, тя добавя следното: "Говоря за това, което е интересно сега - костюми с добри кройки, гламър, елегантност и съответно тяхната обновена преработка. Точно това и направих."

Следва да отбележим, че пояснението й е доста точно - тя в действителност се заиграва с всички добре познати ни елементи от дамския гардероб с изключение на крайно изтощените вече athleisure производни. Всички тези дизайн посоки, за които Прада говори, добиват ново звучене с помощта на подходящия стайлинг, а в резултат той изглежда като хаотичен маниер на хвърляне на старо върху ново, без много замисъл, но иначе със страхотен краен резултат. Това така наречено "рециклиране" на стари елементи съпоставя грозното с красивото, отличителен по принцип похват за дизайнерката.

Привидният хаос всъщност работи като една добре смазана машина, а несъвършенствата, наблюдаващи се както в прическите на моделите, така и в незавършения вид на дрехите, са търсени акценти, подпомагащи цялостния ефект. 50-те и 60-те години на миналия век застават в основата на стилистичните препратки, а освен изобилстващите пайети и кристали, наблюдаваме и немалко добри и дори практични за ежедневието елементи като като кожени блейзъри и якета, взети назаем от мъжкия гардероб, както и хубави миди поли, отново преразгледани в гладка кожа.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.