Следва

Новият албум на Нора Джоунс ще се казва The Fall

Ново от Колибри през октомври

В началото на октомври издателство Колибри стартира с нова поредица "Литературата на Латинска Америка" и...

Books преди 14 години

В началото на октомври издателство Колибри стартира с нова поредица "Литературата на Латинска Америка" и първите две имена са двама съвременни аржентински писатели - Гийермо Мартинес, „Бавната смърт на Лусияна Б” (второ заглавие от този автор след „Убийства в Оксфорд”) и Пабло де Сантис, носител на наградата "Планета-Каса де Америка”, с книгата „Парижката загадка”.

Вече на пазара е и новата книга на Франсоаз Долто "Основни етапи на детството".

В книгата са събрани неиздавани статии и интервюта на известната психоаналитичка – първата, „която говори с бебетата”. Основните етапи на детството са онези критични моменти в развитието на детето, през които то трябва да премине, преди да стане юноша и след това възрастен човек. Човешкото дете не е като новороденото на другите „животински видове“. То има потребности, надхвърлящи елементарната грижа за тялото му.

В ИК „Колибри” са излизали „Женската сексуалност” и „Всичко е език”.

До броени дни предстои да излезе и Станислав Лем „Звездни дневници“.

Полският писател Станислав Лем (1921-2006) е един от бащите на световната фантастика, легенда в класиката на този жанр, който ни проправя пътища към неизвестното с арактерния за него хумор, ирония и пародийност.

"Звездни дневници“ на гениалния полски фантаст Станислав Лем представ ляват цикъл от разкази, които са толкова хомогенни, че често се определят от критиката като роман. Пътешествията на неуморимия Ийон Тихи не са номерирани в никаква последователност, защото, както обяснява авторът чрез своя герой, едни пътешествия се извършват в пространството, други във времето - винаги можеш да се върнеш назад, където още не е имало пътешествие и тогава първото би станало второ.

Нито едно от произведенията на Лем не е писано толкова дълго време. Първите пътешествия от "Звездни дневници“ датират от началото на петдесетте години на миналия век, а последното излиза през 1996-а, тоест с интервал от над четирийсет години. През това време в света и на Земята всичко се е променило, единствено авторът на дневниците, неуморимият Ийон Тихи, си е останал същият. 

Четирите заглавия вече можеш да намериш на пазра!

More Books