Следва

Pre-Fall в Ню Йорк: Versace отива в Голямата ябълка

Гардеробът на една французойка

A la française...

All fashion преди 5 години

Като сравним нациите, французите винаги са се хранили по-добре, пили са по-добре, живели са по-добре и, естественo, обличали са се най-добре. Всяка една истинска французойка притежава гардероб-мечта, обединяващ изискана линия, чиста форма, висококачесвтена тъкан и скъпарско поведение.

Колкото и да звучи трудно, превръщането на гардеробите ни във френски стилни кътчета е възможно. Разглеждаме няколкото основни правила, които всяка една парижанка или парижанка wanna be трябва да съблюдава, за да постигне шик-съвършенството на тези жени.
 

1. Signature Look вместо тенденции

Изисканата френска дама не вярва сляпо в новите трендове, не ги следва буквално, дори в известна степен ги избягва директно. Защото е вярно, че емблематичната лично изградена визия описва най-точно характера. Едновременно следим идеята за красота, която добавя доза самочувствие в ежедневното поведение. Гардеробът е една идея "промишлен", леко мейнстрийм, но леко ъпдейт с новости в същата стилистика.

2. Неутралност

Френският сексапил е скрит в неутралната колоритност на гардероба. Палитрата обединява бежови, бели, сиви, кафяви и черни тонове. Акцентът е в ярък цвят, например червена чанта или шарф с принт.

3. Райе

Стереотипна, но с пълното си право на такава, класическата блуза на райета е ключът към шикозна визия. Французойките залагат на изчистена линия, обогатена с още по-изчистена щампа. Блузката с райета, перфектна за ежедневно парадиране на френския маниер на живот, допълва всяко едно куул комбо.

4. Тренч

Най-добрият приятел на французойките е тренчът. Аранжиран в уикенд визия с дънки, върху вечерна рокля, с шал при  ниски температури или пък на раменете през пролетта, вариациите са безброй, а визиите - magnifique.

5. It’s All About the Fit



Легендите разказват, че при подбор на нова дреха, френската дама обръща внимание как дрехата съответства с тялото. Забравяме за тенденциите, налагащи преувеличени пропорции, обемност или пък контрастно - силно прилепнали по тялото дрехи. Правилната дреха акцентира предимствата на тялото и скрива всичко, което трябва да се маскира.

6 Sexy Bed-Head Look

Когато става дума за прическата, френското лейди никак няма да тръгне в посока торта, букли, баклави... Дори когато става дума за червен килим, косите са пуснати или леко прибрани, небрежни, с натурално излъчване, все едно току що сресани леко. В процеса на оформяне на прическата обръщаме внимание само на една ключова дума - ШИК.

7. Signature Pair of Shoes

Когато идва реч за обувките, лейдито от Париж се спира на няколко от тях. Винаги на първо място е качеството и изисканата линия, вместо множеството колекционерски събрани спрямо тренда обувки. Няколко чифта скъпи сезонни обувки са достатъчни дамата да покори света.

8. Гардероб инвестиция

Един на пръв поглед икономичен подход е инвестирането в гардероба. Решението не е пазаруване на безброй евтини модни продукти, отговарящи на тенденциите, а изграждане на стилен гардероб с надвременни произведения. Вместо четирите тренди блузки, избираме две лейди класически ризи.

9. Мъжки костюм

Далеч от вечерните рокли е визията, вдъхновена от мъжки тейлъринг. Истинската френска дама ще заложи във визията си на шик костюм с перфектна кройка. Фемина- моментите идват с бижутата, идеално подбрани за визията.

10. Червило в цвят РУЖ

За стилен преход от дневна във вечерна изява най-добрър приятел е яркото, червено червило. Парижанките са влюбени в това, а подходът е лесен и  без нужда от сак с допълнителен грим. Изисканото червило трансформира излъчването от дневно и небрежно в секси и съблазнително вечерно поведение.

P.S. Парфюм вместо джентълмен

Като за финал, едно от най-важните правила на френч лейдито е добре избраният парфюм. Дори и голи, той винаги трябва да е на мястото си. Парфюмът, ухаещ на цветя в комбо с пудра или подправки е истински джентълмен, но без мъжко присъствие.

Ние решихме! Почистваме натрупалото се множество модни продукти и  трансформираме модните си помещения в гардероб à la française. 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.