Съзвездие от популярни български актьори във филма на Костадин Бонев "Далеч от брега"

Софийската премиера на продукцията ще е по време на Киномания...

Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска и Мая Новоселска оформят звездния актьорски състав на филма на Костадин Бонев „Далеч от брега”.
Родната продукция ще бъде представена пред софийска публика по време на тазгодишната Киномания на 19 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл”.

Режисьорът е познат на почитателите на кинопанорамата с филма си „Потъването на Созопол”, който беше избран за откриващ на фестивала през 2014 г.

„Далеч от брега” е базиран на цензуриания преди 1989 г. роман „Чайки далеч от брега” на Евгений Кузманов, определян като откровена сатира на тоталитарния режим. Българско-украинската копродукция представлява интерпретация на отношенията между твореца и цензурата по времето на комунизма.

Историята разказва за талантлив театрален режисьор, изгонен по неизвестни причини от столицата, който започва работа в малък провинциален театър. Той се опитва да постави пиеса, която вълнува мислие му, в която се говори за хора, неотлъчно наблюдавани и живеещи в постоянен страх от наказание.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.