Следва

HURRICANE

Dolce & Gabbana отмени шоуто в Китай заради обвинения в расизъм

fashion label...

Runway преди 5 години

Ревюто #DGTheGreatShow на италианската къща бе насрочено за днес в Шанхай.

Причината Dolce & Gabbana да канселират шоуто си са обвинения в расизъм посредством маркетингова кампания, която мнозина в Китай презряха.


Видеоклип, публикуван на понеделник в Weibo, на китайски модел, който се опитва да яде италианска храна с пръчици, бе свален след по-малко от 24 часа, но бе широко разпространен из китайските платформи и социалните мрежи.

Отрицателните коментари на потребителите all over the world влошиха положението, което доведе то отмяната на ревюто, насрочено за тази сряда.

На всичкото отгоре, или поне както брандът твърди, профилът на Стефано Габана в Instagram бе хакнат и из мрежата се разпространиха деликатни коментари за Китай, последвани от хаштагa #BoycottDolce.


Преди анулирането на шоуто, слуховете носеха, че много от очакваните китайски знаменитости категорично са отказали да присъстват на #DGTheGreatShow.

Това е второто сериозно обвинение в расизъм за Dolce & Gabbana, които преди година имаха сериозни проблеми с кампанията #DGLovesChina, която изобразяваше Пекин по доста назадничев и изостанал начин.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.