10 оригинални сериала на HBO Европа обединени в нова секция в HBO GO

10 оригинални сериала на HBO Европа обединени в нова секция в HBO GO

3 от продукциите са нови. Очакваме първи хърватски сериал през януари...

Общо десет сериала с 15 сезона са обединени в секцията „Продукции на HBO Европа“ в десктоп версията на онлайн стрийминг платформата HBO GO. Сериалите от Полша, Унгария, Румъния и Чехия са част от самостоятелна селекция като предложения от региона. Скоро към тях ще се добави и първият оригинален сериал на HBO Хърватска, режисиран от носителя на Оскар Данис Танович. В последните няколко години HBO Европа инвестира в локални продукции в тези държави, като дава възможност на регионални предложения за сценарии да бъдат реализирани с опита на HBO. Историите са общочовешки и разказани така, че да надхвърлят границите на съответната страна и да пленят въображението и интереса на зрителя в Европа.

Ноември е премиерен за два нови сериала от селекцията – румънския „Хакервил“ и полския „Заслепени от светлините“, както и трети сезон на унгарския „Златен живот“. Съвсем скоро очакваме и първия HBO сериал от Хърватска - „Успех", който ще бъде добавен в „Продукции на HBO Европа“ в HBO GO в началото на 2019-та.

Оригиналните продукции на HBO в страните от Централна Европа не се ограничават само до сериалите. В последните 7 години в региона са реализирани и 35 документални филма, сред които и българските „Бетонни фараони“ и „Хотел Рай“.

Извеждането на тези сериали в самостоятелна секция е продължение на мисията на HBO в България за популяризиране на локални и регионални продукции и предоставяне на качествено европейско съдържание на любителите на сериалите и филмите у нас. Първата стъпка от тази мисия бе обособяването на секция „Предложения от България“, в която в момента има 20 филма на наши режисьори, които извън киносалоните могат да се гледат легално в онлайн стрийминг платформата www.hbogo.bg.

В новата селекция феновете на качествените крими истории могат да гледат три полски сериала – първи сезон на „Заслепени от светлините“ (2018) и по два сезона на „Глутница“ (2014-2017) и „Пактът“ (2015-2016). Румънските продукции на HBO също са три – премиерният „Хакервил“ (2018), два сезона на „В сенките“ (2015-2017) и мини сериалът „Мълчаливата долина“ (2016). Унгария e представена със „Златен живот“ (2015-2018), който е толкова успешен, че вече има три сезона, а чешките криминални сериали са „Пустош“ (2016) и „Мамон“ (2015). Първата хърватска продукция “Успех“, която ще имаме възможност да гледаме следващата година, започва с криминална сцена, оплитаща и свързваща животите на трима непознати. За „Успех“ HBO работи с босненския режиьор, носител на Оскар, Данис Танович, чийто почерк вмъква хумор и в най-мрачаните теми от суровата действителност.

„Продукции на HBO Европа“ – какво да очакваме от заглавията:

„Заслепени от светлините“, Полша 2018, сезон 1, 8 епизода х 60 мин


Blinded Заслепени от светлините Copyright © HBO Europe
По едноименния бестселър на Якуб Жулчек. Трейлър
Сериалът проследява седем дни от живота на дилъра на кокаин Куба (дебютна роля за Камил Ножински). Когато перфектно организираният му свят потъва в хаос, той е принуден да вземе най-важните решения в живота си. Куба е мистерия - колните виждат само красиво лице, скъпи дрехи и лъскава кола. За него се знае се малко, познава много хора, но има само един приятел. Куба е уморен от живота си, иска да избяга някъде далеч и купува два еднопосочни билета. Ще събере ли достатъчно кураж, за да се пребори със собствените си демони?

„Глутница“ (Wataha), Полша, сезон 1 и 2 (2014-2017), по 6 епизода х 60 мин.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.