Следва

Pre-Fall 2019: Dior Homme

Pre-Fall 2019: Versace

Buon compleanno, Gianni, buon compleanno a te!

Runway преди 5 години

Така щяхме да пеем вчера, ако Джани Версаче беше жив. Умишлено, малката му сестра Донатела приготви голямо тържество по повод 72-ия рожден ден на дизайнера. След продаването на модната марка и влизайки в Capri Holdings, Донатела за първи път представи собствените си дизайни в Ню Йорк.

Насред New York Stock Exchange, Pre-Fall 2019 ревюто в памет на рано заминалия си моден гуру, обедини всичко характерно от творчеството му, трансформирано по нов и модерен начин. Колекцията сходна на трибют колекциите от Spring/Summer 2018 и Fall/Winter 2018 обръща внимание на блестящите моменти от историята на модната къща.

Новите дизайни, препратка към роклята с безопасни игли на Елизабет Хърли, и иконичната рокля на Амбър Валета от 2000г., отново разходила се по подиума, са само част от модерното разнообразие изразяващо емотивни спомени. Изработените модели от памук, коприна, кожи и жакарди са перфектно завършени с майсторски кожени аксесоари, както и максималистичните златисти бижута, разхвърляни по цялата визия.

Цветово колекцията е изградена на база безкрайност. Започвайки със земните бежови и кафяви нюанси, Донaтела води публиката чрез тоалети в черни тонове обогатени с изкрящи жълти, розови и зелени отенъци. Емблематично за Версаче, част от произведенията са скулптурирани в анимал и барокови принтировки, както и новото предложение от десен със сърца по проект на Джим Дин.

Цялостен поглед на първата представена в Ню Йорк тържествена колекция на Версаче, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 1 ден

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.   

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 3 дни

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).