Следва

Trend Report: Bobby pins

Pre-Fall 2019: Dior Homme

Отведени в лазерното пространство на бъдещето...

Runway преди 5 години

Според креативния директор, Ким Джоунс, „Rules are meant to be broken“ са думите, които описват новата мъжка колекция на Диор за Pre-Fall 2019. Бягайки от стандартните и стереотипни правила за мъжка мода, Джоунс намира вдъхновението си в бъдещето, роботиката и виртуалността.

Ситуирани в лазерен сетъп с център 12-метров дамски робот, гостите в Токио наблюдаваха новите творения, обединяващи всички вкусове и стилистики. Започвайки с препратка към роботската, строга естетика, Ким омекотява усещането с вкарване на черешови, емблематични за Япония цветове. Въпреки силното желание цялостно да трансформира визията за Диор-мъжа, креативният обръща внимание на запазения тейлъринг, характерен за ателиетата.

В множеството плътни, а също така и ефирни модни предложения от вълна, тафта, габардин, жакард, коприна и памук, характерна е играта с дюс и иридесцентни повърхности. Футуристичният завършек перфектно е постигнат с изисканите аксесоари, новият SciFi дизайн на Saddle Bag, както и интересните металически детайли по тялото.

Цветово колекцията набляга върху дълбоките черни, сини и сиви, от виртуалния свят, тонове. Допълнението идва с вкарване на бежови и розови нюанси, както и принтираните разработки на абстрактни, лого и с цветя мотиви.

Визуално, с роботски очи, навлизаме във виртуалното на Диор, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си