Следва

Pre-Fall 2019: MSGM

Pre-Fall 2019: Chalayan

Модата е комбинация между изкуство, занаят и продукт...

Runway преди 5 години

Твърдението на турския по произход дизайнер Хюсеин Чалаян се оказва като вярно, когато идва реч за неговите дизайни. Този сезон, за колекцията Pre-Fall 2019, роденият в Никозия избира претенциозността, като посока.

Наблягайки върху претенциозността, за която смята, че е продукт на имагинацията, водеща до други реалности, креативният създава колекция изградена от фини материи и перфектна изработка. Висококачествените, копринени, кашмирени, жакардови и кожени произведения са структурирани на базата на чиста форма, строг силует и контрастна, плавна линия.

Задържайки се на старото, добро познато за марката скулптуриране в сферата на архитектурни обекти, Чалаян разглежда дрехата и чрез деконтруктивна призма. Претенциозността и характеристиките на същата биват перфектно представени с неочакваните за Хюсеин щампи, вдъхновени от Ацкетите.

Цветово предложението, както винаги, е разглеждано в гамата на дълбоките сиви, сини, черни и задължителните бели тонове. Изграждайки колекцията си около думата претенциозност, креативният избира няколко ярки нюанси на цикламено, розово и жълто, като завършек.

Цялата, архитектурно-претенциозна колекция на Chalayan, в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.