Pre-fall 2019: Fausto Puglisi

Pre-fall 2019: Fausto Puglisi

Fausto Puglisi заявява силно присъствие с новата си pre-fall колекция, в която той не просто затвърждава разпознаваемата естетика на бранда, но и още - успява да надгражда.

В предимно мини силуети Puglisi представя зашеметяващ lineup, в който вдъхновението по особено ярък маниер се завърта около 80-те години на миналия век. Това обаче се случва в напълно свеж прочит, в който бухналото претенциозно мини изглежда модерно, дръзко и съвсем на място, бихме казали. Преувеличените форми са допълнително подпомогнати от асиметричните кройки и гигантски панделки, както и още от закачливия polka dot мотив, който се съчетава в различни размери и дори цветове в една визия.

Все така в духа на максимализма, дизайнерът приковава погледа с всеки следващ дизайн, а тук-там се наблюдават и по-семпли предложения, ако всъщност дългите копринени палта могат да се определят като такива. Като цветова гама, осезаемо влияние имат белите и черни тонове, но поява правят още силните розови и бургундски такива.

Безупречните кройки, така типични за дизайнера, се радват на голям успех и благодарение на богатите и леко кичозни принтове, измежду които той умело лавира. Тези, които наблюдаваме конкретно в колекцията, са инспирирани от типичните турски шарки, които Puglisi открива на пазара в Истанбул, но отново преразгледани през модерния и открояващ се поглед.

Колекцията на Fausto Puglisi, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia