Следва

Palazzo days

Pre-fall 2019: Fausto Puglisi

Fausto Puglisi заявява силно присъствие с новата си pre-fall колекция, в която той не просто затвърждава разпознаваемата естетика на бранда, но и още - успява да надгражда.

Runway преди 5 години

В предимно мини силуети Puglisi представя зашеметяващ lineup, в който вдъхновението по особено ярък маниер се завърта около 80-те години на миналия век. Това обаче се случва в напълно свеж прочит, в който бухналото претенциозно мини изглежда модерно, дръзко и съвсем на място, бихме казали. Преувеличените форми са допълнително подпомогнати от асиметричните кройки и гигантски панделки, както и още от закачливия polka dot мотив, който се съчетава в различни размери и дори цветове в една визия.

Все така в духа на максимализма, дизайнерът приковава погледа с всеки следващ дизайн, а тук-там се наблюдават и по-семпли предложения, ако всъщност дългите копринени палта могат да се определят като такива. Като цветова гама, осезаемо влияние имат белите и черни тонове, но поява правят още силните розови и бургундски такива.

Безупречните кройки, така типични за дизайнера, се радват на голям успех и благодарение на богатите и леко кичозни принтове, измежду които той умело лавира. Тези, които наблюдаваме конкретно в колекцията, са инспирирани от типичните турски шарки, които Puglisi открива на пазара в Истанбул, но отново преразгледани през модерния и открояващ се поглед.

Колекцията на Fausto Puglisi, в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 11 часа

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 1 седмица

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.