Следва

Всички носят: Fendi Baguette

Couture Spring 2019: Iris van Harpen

Когато модата посреща кинетиката...

Runway преди 5 години

Нетърпеливо, с голяма доза любопитност, публиката дочака точна дата и час, за да проследи предложенията на Iris van Harpen. За Couture Spring 2019, креативната отново поставя предизвикателството като цел, за да сътвори колекцията Shift Souls.

Ненаситната изследователка, намираща вдъхновението си между исторически, научни, художествени и футуристични референци, и този път задълбочава възгледите за мода към футуристичния прочит. Ван Харпен изгражда колекцията си на базата на звездния атлас от 17-ти век, Harmonia Macrocosmica, технологичната възможност за създаване на човешки хибриди, както и флуидни, с формата на лазерни, облаковидни изрезки произведения, резултат от сътрудничество сбившия инженер на НАСА, Ким Кейвър.

В полето на физиката, с цел създаване кинетична скулптура, креативната създава визии наподобяващи подхода, създаващи ефект на движение и светлоотражение. Изградените от високотехнологични материи, а същевременно и коприна, органза и пластмаса, творения, са аранжирани в характерна за дизайнерката гама на дълбоки сини и неутрални бели и бежови тонове. Като ъпгрейд на колекцията, ван Харпен добавя текстилна разработка, акварелно разлята в рамките на охра и лилаво.

Цялостен поглед върху разчупената, антропоморфна колекция на Iris van Harpen, в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.