Следва

студена мента: Горещата тенденция от Resort дефилетата

30-тарската драма по холивудски в новото Rodarte

Сестрите Мъливи изпреварват седмицата на модата в Ню Йорк, която стартира след по-малко от две денонощия, и представят Есен/Зима 2019-та в Сан Марино, Калифорния...

Runway преди 5 години

Макар и нишов бранд, Rodarte може да се похвали с немалък фен клуб от знаменитости, които, разбира се, идват да уважат дефилето. Сред тях попадат имената на Даян Кийтън, Ким Гордън, Шайлийн Удли, Трейси Елис Рос, Бри Ларсън и още други.

В типичния Rodarte дух, креативното дуо не разочарова, а доставя, и то в богати дози целия разкош и драма, които сме способни да понесем. Темата, около която се завърта колекцията, са 30-те години на миналия век и по-конкретно Холивуд мюзикълите в този период. Много театралните силуети завладяват всеки един дизайн и детайл, който очите ни успяват да обходят - мащабен обем в рамената; грандиозни палацо панталони; метални колани с логото на къщата около талията; фин тюл с бродерия от розови сърца.

Употребата на кожа, в случая конкретно черна, е своеобразен акцент - тя бива моделирана в къдри, панделки и имитиращи драперия форми, подобно на сърцата, за които споменаваме по-горе. Под формата на запомняща се декорация, те красят чудните рокли в черно, жълто и червено, подобно на панделките. Бюти визиите, както и аксесоарите, напълно отговарят на заложената стилистична драма - гримът е решен в наситени тонове и много брокат, флоралните декорации за коса заявяват самостоятелна позиция, а цветните чорапогащи допълват чудесно екстравагантните PVC обувки>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.