Следва

We love: Първата семейна на Джъстин и Хейли

ИЗЯЖ БУРГЕР, СПАСИ МЪЖ!

"Историята се повтаря. Първо като трагедия, после като фарс." Цитат, в първата си част принадлежащ на идеалиста Хегел, а във втората - към томовете, изписани от Карл Маркс.

All About Life преди 5 години



Нито ще тръгнем да оспорваме изчерпателната философска рамка, с която е известен първият, нито ще градим комунизма наново - как да кажем, опитваме се да използваме момента, за да спасим човечеството от Трета световна или по-скоро от втора Голяма "френска" революция. Или да спасим себе си, пък те да си се случват.





Очевидно ни се пада честта да живеем по време на случването на "фарса", та, освен да вземем пример от историята и с малко повече чувство за хумор да я превърнем в урок, просто няма какво друго да се направи! В голямата си част трагедиите или включват някой любовен триъгълник, неясна сексуална ориентация, изневяра, или поне се случват заради една хубава Елена, т.е. пак до любовта и връзките опираме. Както бяхме чели някъде: През каквото и да преминаваш, единствените важни въпроси са: "Колко ме обичаш?" и "Кой води парада?"



Е, мини "войните" на ежедневно ниво не опират до рицарски дуели, превземане на крепости или всенароден глад, а до липса на комуникация, грешно възприета реплика, недостатъчно внимание или обикновен женски, или мъжки, каприз.

НО това далеч не означава, че трябва да се подценяват. Като жени, добре запознати с невъзможността на момчетата/мъжете да възприемат и разчитат находчивите и иначе точни и абсолютно безпогрешни знаци (поне в нашата глава), погледи и жестове, които им се подават, все някъде се налага да изхвърлим натрупания негатив, да "излеем" всички складирани злобни погледни и нечисти "убийствени" мисли, преминали през съзнанията ни.



Идеята е да не разкъсаме обекта, към когото се отнася този богат спектър от смесени чувства и емоции, със зъби и нокти. Е, не че би било голяма загуба, но като пореден каприз, не може да си позволим да се лишим от сладостта в живота - по ирония на съдбата, открита в същия този неразбиращ, непроникновен и невъзприемащ мъж. Знаете за какво говорим.

Мария-Антоанета, блестяща историческа фигура и много "оправна" дама, въпреки нещастния край на живота си, решава проблемите, възникващи при политически и граждански ситуации, или като достроява малък дворец към Версай, или като увеличава с още, и още диаметъра на обръча на роклята си, с бижута, нова гардеробна, още по-висока перука... ИЛИ С ТОРТА. Като с последното съветва дори гладуващите французи в отговор на това, че няма какво да ядат. Let them eat cake... или brioche, зависи от историческия прочит.

via GIPHY



Много симпатизираме на отношението на суетната владетелка - без много нерви, с насмешка, буржоазно пренебрежение към проблемите, бихме го нарекли. Карл Лагерфелд се вдъхновява от Мария-Антоанета, защо не и ние? Защото, както отбелязахме и в началото, претворяваме историята, за да се справим с фарса. Торта - не, но вижте, сочен и апетитен БУРГЕР е в състояние да спаси всекиго, включително нас, включително НЕГО. 







Разгневена, обидена, на ръба на лудостта, нашата съвременна Мария-Антоанета обиграно решава тежките житейски ситуации с чисто нов маникюр и голям двуетажен бургер, който е в състояние да укроти най-учестения пулс и да придаде нов прочит и на най-дразнещата житейска ситуация. С Boho пренебрежение към образувалите се нерви, богати накити и ярко червило, днес, в навечерието на Свети Валентин, когато всичко е любов, но това не значи, че ТОЙ не ни ядосва, "ИЗЯЖДАМЕ БУРГЕР, ЗА ДА СПАСИМ МЪЖ!", пък току-виж някой ни включил и в учебниците по история...

Защото добрата храна умее да носи наслада, подобна на любовната! 
Voila le probleme!
Bon Appetit!



P.S.: From brunch to dinner... в Boho си облизваме пръстите от разкошна храна, която е толкова разточително апетитна, че чак е наложително да бъде споделена.  Ще ви оставим да eat burgers, а и не само, като ви поглезим с вкусна игра в Instagram, за която можете да научите повече ТУК!

Boho е на адрес:  ул. Христо Белчев 29Б


Фотограф: View Sofia
Стайлинг: View Sofia/ Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision
Модел: Ivet Fashion MA/ Кристияна Арсова
Рокля iBlues от Shop MDL
Аксесоари Swiss Boutique
Обеци архив на стилиста

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.