Следва

Мая Плисецкая и безупречният лукс през погледа на Gabriela Hearst

Кой как избра да се рекламира: Новата РИСУВАНА на Jacquemus

blurring the lines between fashion and art...

All fashion преди 5 години

Сцената с момичета, които разточително отпускат на южното крайбрежие на Франция, облечени в елементи от колекцията La Riviera, толкова ни ухае на лято, че чак забравяме, че от февруари остават още цели 15 дни.

Главен виновник за илюстрирането на идеалната почивка на Френската ривиера е канадският художник Клоуи Уайз. 29-годишната брюнетка, визулано силно напомняща на Джейн Бъркин, освен че е известена със скулптурите, които представляват модели на дизайнерски чанти, пресъздадени с храна, е и автор на новата РИСУВАНА, подчертаваме този епитет никак не случайно, защото французинът е един от малкото дръзнали, след Микеле на Gucci, да се промотират по този начин, пролетно-лятна рекламна кампания на Jacquemus.


Клоуи Уайз

Все пак дизайнерските креации са форма на изкуство, което някак обяснява защо визуалните изкуства и модата често се сливат и смесват, а симпатичният Симон Порт Жакмюс е достатъчно интелигентен, за да заложи на нов тип дръзка реклама, която предизвиква потребителите по един фин, минималистичен и естетичен начин.

Артистично насоченият дизайнер, който още на крехката възраст от 19 години стартира с лейбъла си, добил особена популярност напоследък, се оглежда в работата на Уайз, която в широките си маслени картини се занимава със злободребни теми като консуматорството, погледнато през един хумористичен тон.

За кампанията на пролетно-лятната колекция на Jacquemus, Симон и Клоуи си колаборират в картини, нарисувани по композиции проектирани от самия него, и изработени от нея в студиото й в Голямата ябълка.

Неговият екстравагантно минималистичен стил, отразен в асиметирични и деконстурктивни силуети, перфектно си кореспондира, а дори и допълва, с вдъхновението, което Клоуи черпи от южната част на Франция. Резултатът е ненатрапчиво запомняща се фешън кампания, която залива с пълна сила социалните мрежи.

Остава само да кажем: Good job!

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.