Следва

DAD SANDALS, от създателите на dad shoes

Градска устойчивост и поглед към бъдещето от 3.1 Phillip Lim

Филип Лим открива есенно-зимното си дефиле за 2019-та с думите: "Този сезон не съм мислил за конкретна тема. Целта ми беше да създам цялостен гардероб, който да бъде стабилен и надежден в момент, в който светът се усеща прекалено хаотичен."

Runway преди 4 години

С тези мисли наум, дизайнерът създава страхотна колекция от брилянтно изпълнени бейсик елементи, в които практичността и добрият външен вид вървят ръка за ръка. В изчистения lineup избраната палитра кореспондира прекрасно - сиво, бяло и черно. Единственият контраст, чупещ се от общото, идва под формата на зебра принт в топъл кемъл тон, който обаче успява да се впише хармонично. Безспорен акцент са връхните дрехи, които тук идват и със защитна цел, съдейки по лаконичната, но достатъчна концепция на американския дизайнер - тренчове, обемни бомбъри и дълги палта.

Дизайнерът заявява също така, че се отдава изцяло на идеята за устойчивост в модата и макар по принцип да е привърженик на концепцията, сега го прави категорично. От този сезон нататък 60% от платовете в колекциите ще бъдат от естествени фибри, а за останалите ще се използват само рециклирани материали. Лим се отказва също така от кожата с косъм и екзотичните материали, а що се отнася до гладката кожа и шиърлинг, брандът ще използва само останки от месната индустрия: "Малките стъпки са пътят към една по-добра култура."

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си