Градска устойчивост и поглед към бъдещето от 3.1 Phillip Lim

Градска устойчивост и поглед към бъдещето от 3.1 Phillip Lim

Филип Лим открива есенно-зимното си дефиле за 2019-та с думите: "Този сезон не съм мислил за конкретна тема. Целта ми беше да създам цялостен гардероб, който да бъде стабилен и надежден в момент, в който светът се усеща прекалено хаотичен."

С тези мисли наум, дизайнерът създава страхотна колекция от брилянтно изпълнени бейсик елементи, в които практичността и добрият външен вид вървят ръка за ръка. В изчистения lineup избраната палитра кореспондира прекрасно - сиво, бяло и черно. Единственият контраст, чупещ се от общото, идва под формата на зебра принт в топъл кемъл тон, който обаче успява да се впише хармонично. Безспорен акцент са връхните дрехи, които тук идват и със защитна цел, съдейки по лаконичната, но достатъчна концепция на американския дизайнер - тренчове, обемни бомбъри и дълги палта.

Дизайнерът заявява също така, че се отдава изцяло на идеята за устойчивост в модата и макар по принцип да е привърженик на концепцията, сега го прави категорично. От този сезон нататък 60% от платовете в колекциите ще бъдат от естествени фибри, а за останалите ще се използват само рециклирани материали. Лим се отказва също така от кожата с косъм и екзотичните материали, а що се отнася до гладката кожа и шиърлинг, брандът ще използва само останки от месната индустрия: "Малките стъпки са пътят към една по-добра култура."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia