"Тялото ви трябва да бъде безупречно...": Карл Лагерфелд кaза

Легендарен, Карл Лагерфелд почина днес на 85. Какъв беше, вероятно тепърва ще си отговаряме честно, като отделни човеци, и, общо, като свят. Но, така или иначе, казаното остава, наред с направеното. И докато си припомняме първата му колекция, както и най-доброто, сътворено в годините, си спомняме и как "изглеждаше" Маестрото през думите.


Циник и гений, легендарният Карл Лагерфелд издъхна в Париж на 19-ти февруари. Класик, ценител на красивото и прочут с острия си език, който умееше брилянтно да критикува всичко, което не се вписваше в представите му за идеалната красота, модният кайзер влезе в историята и с великолепните си колекции, и с резките си, често дори безцеремонни коментари. Преди няколко години, като подарък за 100-годишнината на Модна къща Chanel френският издател Flammarion събра изказванията на прочутия дизайнер в книгата The World According to Karl.

Следват най-готините изцепки на Маестро Лагерфелд, без които, както и да го гледаме от позицията на днешния ден и кончината му, той нямаше да е ТОЙ!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.