Следва

That Bucket Hat

Рапсодия в синьо от Giorgio Armani

По стъпките на луната...

Runway преди 5 години

Обсебени от дълбочината на вечерта, красиво избродирана със синеещи се оттенъци, потъваме в новото предложение на Giorgio Armani. Иконичният италиански дизайнер, за колекцията Есен/Зима 2019 избира нощта, с всичките и тонове, озаглавявайки я като „Рапсодия в синьо”.

Творейки в мистична, мрачна и дълбока, като състояние, посока, синьор Армани създава ансамбли на базата на характерните за него – идеална пропорционалност, свръхестествена точност, майсторска конструктивност и преди всичко, перфектен тейлъринг. Сходно с темата, дизайнерът разработва формите, следвайки траекторията на луната, довеждайки  кройките до плавно оформени, леки по линия и масивни като усещане.

Наблюдавайки тъмната страна на природата, Джорджо скулптурира предложението си, предимно в полето на тежките драматични тъкани, избирайки габардина, вълната и кадифето като главни деликатно дооформени с мистичността на фино бродираната дантела, шифон и коприна.

Правопропорционално с избраната посока, цялото е аранжирано в дълбока гама на безкрайно множество сини и черни тонове, като перфектният завършек е осъществен чрез абстрактно десенирани принтове, сиви и сребристи оттенъци, интерпретиращи лунарната светлина.

Синята вечерна рапсодия на Giorgio Armani, в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.