Следва

#ootd: Paris Calling

Андрогинно-транссексуалната Maison Margiela

Co-ed...

Runway преди 4 години

...е наименованието на новото предложение от Джон Галиано, дизайнерът на Модната къща Maison Margiela. Известен като бурен екземпляр, който безпардонно критикува и задълбочава творческия прочит в политическа и социална посока, креативният отново обръща внимание на една актуална тема в младежките обществени кръгове.

Галиано, като водещ мотив в новото Есен/Зима 2019 предложение, отхърля стрийт поведението, клишетата и половата категоризация на дрехите. Изразявайки се в андрогинно-транссексуална посока, дизайнерът създава на базата на характерния за марката тейлъринг строгата геометрична линия, лек деконструктивизъм, външни декоративни шевове и разчупен прочит за онова, което е глобализирано в модата.

Цялото е ориентирано към неутралната сива и черна гама. Транссексуалното поведение,  освен чрез конструкцията, бива постигнато чрез кохерентността на многоцветните принтове и яркостта на суровите сини, розови, зелени и златисти оттенъци.

Колекцията на Maison Margiela, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 21 часа

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: съблазънта на Dolce & Gabbana

Runway преди 21 часа

С повече марки откогато и да било в разгара на Седмицата на модата в Милано, определено е по-добре да сте Доменико Долче и Стефано Габана, които нямат никаква нужда от представяне. С почти 40 години опит, те не просто знаят кои са и какво представляват, но са и наистина добри в това да го покажат. Да, дуото е работило достатъчно дълго, за да имат увереността да покажат най-ранните си ретро дизайни отново. И това да звучи добре.