Следва

#ootd: Paris Calling

Андрогинно-транссексуалната Maison Margiela

Co-ed...

Runway преди 5 години

...е наименованието на новото предложение от Джон Галиано, дизайнерът на Модната къща Maison Margiela. Известен като бурен екземпляр, който безпардонно критикува и задълбочава творческия прочит в политическа и социална посока, креативният отново обръща внимание на една актуална тема в младежките обществени кръгове.

Галиано, като водещ мотив в новото Есен/Зима 2019 предложение, отхърля стрийт поведението, клишетата и половата категоризация на дрехите. Изразявайки се в андрогинно-транссексуална посока, дизайнерът създава на базата на характерния за марката тейлъринг строгата геометрична линия, лек деконструктивизъм, външни декоративни шевове и разчупен прочит за онова, което е глобализирано в модата.

Цялото е ориентирано към неутралната сива и черна гама. Транссексуалното поведение,  освен чрез конструкцията, бива постигнато чрез кохерентността на многоцветните принтове и яркостта на суровите сини, розови, зелени и златисти оттенъци.

Колекцията на Maison Margiela, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.