Следва

Бони без Клайд

Утилитарната на Hyke в Токио

Когато спортното получава уютно-елегантен образ...

Runway преди 5 години

Модният фокус, хвърлен на американо-европейските фешън столици, сега е насочен към азиатските дизайнери или по-точно върху Седмицата на модата в Токио. Представените в японската столица колекции привличат силно внимание и си проправят път към глобалната модна сцена, а една от най-емблематичните е тази на Hyke, разгледана през различни азиатско-скандинавски призми.

За есенното си предложение дизайнерите Юкико Оде и Хидеаки Йошихара избират милитърито като отправна точка, разглеждайки го чрез деконструктивна техника в кройките и скандинавски прочит в минималистичното поведение. Както в дамските, така и в мъжките силуети преобладава строгото тълкуване на чистата форма и ясна линия, "опитомени" с присъствието на технологично сътворени тъкани, богати текстури, лейъринг подход и лека жарсе-фрагилност.

Предложението е продукт на сътрудничество на японския бранд и американската спортна емблема The North Face, интерпретирано в присъствието на спортни връхни облекла, трансформирани с помощта на доза луксозност, елегантност и изисканост. По отношение на аксесоарите, Оде и Йошихара обръщат внимание на фините форми при обувките, но с подчертано утилитарен привкус; тенденциозно преувеличените силуети при чантите; скъпарските кожи с косъм и динамично допълващите визиите детайли от ресни.

Цветово, двамата японци аранжират цялото в неутралната милитъри гама на белите, бежовите, маслиненозелените и дълбоко сините тонове. С цел модернизиране на военната визия, Креативните добавят нежна нотка розов оттенък, както и доминантен акцент от тревисто зелен нюанс.

Утилитарно-минималистичната колекция на Hyke, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.