Следва

Дизайнери за следене: Петербургската марка Flugg и лаконичните й връхни дрехи

Грозни кецове, "таткови" кецове, Kiko Kostadinov x Asics кецове

Франк Лебън заснема най-новия спортен силует от колаборацията на базирания в Лондон българин и спортния гигант Asics...

All fashion преди 4 години

Партньорството между Asics и изгряващата звезда на лондонската модна сцена, българинът Кико Костадинов, датира още от началото на изминалата 2018-та година, когато базираният в Лондон дизайнер пусна в продажба ред нови силуети, стоящи на границата на тенденцията за "татковите" обувки и тази за много, много грозните такива. Моделите, както се подразбира, носят не само подписа на Костадинов, но и печата на терминатора в спортните облекла, Asics.

Последният модел, наречен Sokat (състезанието по дърпане на въже на езика нa етническата група на Баските), е първият от продължаващото партньорство, оборудван с подметка, изработена на принципа на гел технологията. "Изискваше се същинска отдаденост и от двете страни на колаборацията, за да се създаде нова форма, служеща си с толкова вълнуващи елементи", обяснява Костадинов пред Dazed Digital. Sokat идва в три различни цветни разновидности (зелено, лилаво и сиво), а фотографиите, придружаващи лансирането на течащата рекламна кампания, са заснети от Франк Лебън, чиято досегашна работа познаваме от кампаниите на Gucci, rag & bone, Stüssy и adidas Originals. Лебън е артист, на когото Кико е фен от стъпването си в Central Saint Martins - представете си що за чест е да работят заедно и то по толкова мащабен проект. "Нивото на отдаденост и аналоговият процес на работата му помогнаха да издигнем кадрите на едно съвършено ново ниво, което, вярвам, е ключово, а и доста вълнуващо за подобна колаборация", признава дизайнерът.

Под арт директурата на Джейми Андрю Райд (кадър на Dazed), в галерията горе>>> разглеждаме десетте изображения от кампанията, включващи атлет, който позира с маратонките на фокус, както и колажи на принципа на изрезките, подаващи съвети за това как да завързваме връзките си и как да тичаме. "Има хумористична страна на изображенията и видеото, което, по мое мнение, е труднопостижимо без крайният резултат да изглежда напънато или пък направо глупаво - немного хора могат да го направят. За разлика от братята Лебън", визира Франк и Тирон Лебън - и двамата известни лондонски фотографи и видеографи.

За да не са самотни, заедно с новите маратонки Kiko Kostadinov x Asics, дизайнерът пуска и неголяма капсулна колекция, която да им прави компания на витрините на Asics магазините - "ветровка" и найлонови панталони идват в черно и неоново оранжево, както и суетшърт с геометрични детайли. Всичко разгледано от колекцията на българина и Asics, очакваме съвсем скоро онлайн и в магазините на Asics>>>

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 4 дни

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour  

Optical Illusion на Louis Vuitton - странно прекрасни не точно обувки

All fashion преди 5 дни

Две в едно е старо, но златно правило в модата. Днес оптичната илюзия отново се лее по подиумите, а дизайнерите се надпреварват да превръщат ежедневните дрехи - суичъри, палта, обувки на ток в сюрреалистични притежания.