Следва

Романтичният сватбен сън на Уес Гордън за Carolina Herrera

Три поколения Кенеди в едно и също Valentino

Татяна, Керълайн и самата Джаки в кутюра на Valentino...

All fashion преди 5 години

Малко са знаменитостите, чиито имена остават в историята като синоним на елегантност, стил и финес - Джаки Кенеди Онасис категорично е една от тях. И въпреки че се убедихме в цели три части, че по-стилната от сестрите Бувие (Джаки и Лий) със сигурност е Каролин, то стилът на Жаклин си остава все така знаков в световен мащаб.

Бившата Първа дама (1961-1963) пренаписва правилата на модата през 60-те със своята шикозна естетика, увлечение по пастелните цветове, величествени вечерни рокли, огромни слънчеви очила и Gucci чанти. Почти 25 години след смъртта й (май, 1994-та), стиловите избори на Джаки О. живеят нов живот чрез дъщеря й, Керълайн Кенеди Шлосберг, и Татяна Шлосберг - внучка й. Обичаният от Джаки моделиер, Валентино Гаравани, се похвали на всичките си 1.3 милиона Instagram последователи със снимка на трите Кенеди, облечени в абсолютно идентична вечерна рокля, разбира се, негово произведение.

Изумрудено зелената рокля, следваща права линия с прибрана талия, къси ръкави и разноцветен принт, бива облечена за първи път от Джаки през 1972-ра по неизвестен за широката публика повод, последвана от Керълайн през 2010-та и Татяна, едва миналата година на наградите CFDA.


Керълайн Кедени Шлосберг, 2010-та

Италианският дизайнер винаги е имал близки отношения със съпругата на JFK, а моделите му са неизменна част от гардероба й - по това време (60-те и 70-те) дори не е прието американската Първа дама да носи европейски дизайнери, но Джаки, наред с други установени 'модни' правила, нарушава и това, като най-честият повод са неустоимите творения на Valentino. Негов модел Джаки облича и за втората си сватба - с гръцкия магнат Аристотел Онасис през 68-ма. "Не я е поръчвала специално, тя вече я притежаваше. Стоеше в гардероба й", разказва Гаравани за сватбената рокля пред Harper’s Bazaar. "Най-невероятното нещо се случи - месец след сватбата продадохме над 30 такива рокли. Беше прецедент, та това е кутюр!"

Жаклин Бувие Кенеди успява да положи отпечатъка си в света на модата и политиката със завидна лекота, омъжвана е два пъти - за двама от най-влиятелните мъже на съвремието си и е влюбвала още стотици в себе си. Джаки не е просто част от историята, тя пише своята особено прилежно и пресметливо, за да бъде запомнена - не е умение, изкуство е.


Джаки със сина и дъщеря си

More All fashion