Следва

Мадона и Малума: Очаквано добра комбинация или?

Cannes 2019: Дават почетна награда на Ален Делон

журито ще награди живата легенда на киното...

Movies & TV преди 5 години

"Почетната клонка" на Златната палма на Международния филмов фестивал в Кан ще бъде връчена на Ален Делон. През май актьорът ще бъде награден за изключителната си кариера в киното.

"Щастливи сме, че Ален се е съгласи да приеме тази награда", каза генералният директор на фестивала Тиери Фремо, наричайки френския актьор "жива легенда и икона от световен мащаб".

Тазгодишният филмов фестивал в Кан ще се проведе от 14 до 25 май. Журито на главния филмов конкурс ще бъде ръководено от мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Инариту, а председател на журито на конкурсната програма „Особен поглед“ ще бъде ливанският режисьор Надин Лабаки. През 2018 г. председател на журито на същата програмата бе Бенисио Дел Торо. Това е втората по значимост конкурсна програма от 20 филма в Кан след официалната селекция, в която лентите се състезават за „Златна палма“.


 

More Movies & TV

10 важни неща, които научаваме от новия документален филм за Джон Галиано „High & Low“

Movies & TV преди 1 седмица

Модата никога не е претърпявала такива възход и падение, колкото при Джон Галиано. Новият документален филм High & Low показва драматичния живот на Галиано, с по-малко известни подробности за живота и кариерата на дизайнера, показвани в ефир преди много години.