ДОЗА ЩАСТИЕ ще завладее големите екрани у нас от 8-ми ноември

ДОЗА ЩАСТИЕ ще завладее големите екрани у нас от 8-ми ноември

Пилотният трейлър обещава едно различно филмово преживяване

Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен на търсенето на щастието, ще има своята официална премиера по кината у нас на 8-ми ноември. Завладяващата истинска история за зависимостта, която стои в основата на лентата “Доза щастие”, дава един проникновен и същевременно вдъхновяващ поглед към личните битки на едно младо момиче и изпитанията, с които силата на волята се сблъсква отново и отново.


Коментари: 2

лауданум емоция (2019/11/28 / 05:55)
БАЛАДИЗАЦИЯТА НА ПОШЛОТО..или ВЕСЕЛА ДОЗА ЩАСТИЕ по български Много потискаща и тягостна дребно-буржоазна напразност....нещо като по-дълъг видео клип към песента на БТР приятелю прости ми...На Прощаване.. Има нещо крайно морбидно в кино дискурсът на опиатите у нас. Както в Източни Пиеси, така и тук, пазарната формула на продуккта е"нечията смърт".. Това е много High horse riding морална изнудваческа операция. "панахида, но откъм кино-залата. Защо дискурсът на дрогата у нас е такъв, сякаш сдният зрител е дете на 8 години, което на всяка цена трябва да бъде предпазено от "това нещо"..."от тези неща". У нас е напълно невъзможн не "баскетболни дневници", който е доста повърхностен, защото е дрога шик cinematic adventure, адресиран, изработваш една "естетизация на дрогата' (тук у нас такива затрудния няма..тук се естетизира морализма, на някакъв ляво-патриотичен сайт, като Епицентър или Блиц.) У нас е напъло невъзможно, на някой да му просветне нещо подобно на "Аптечния Каубой drugstore coboy 1989 със Мат Дилън, кели линч Джеймс Риймар, Heather Graham и самият Уилям Бъроуз..Ние трудно можем да се сетим за филм, произведен в Холивуд, в който да няма споменато, в който да не се тематизира дрога наслаждението, дрога декаданс.. разбира се, че у нас биха дали някакви пари, ако се снима само и единствено БТР - НА ПРОЩАВАНЕ.. аз не мога да си представя напрмер героинята Весела Тотева да не е някаква post mortem светица...нали не си представяте кадри, в които да представят героинята като "оарцалеса" а ла къртни Лов.. въобще някаква материлна достоверност да има около всичко това. аз погледнах трейлъра, и попаднах на някакви тв магазинни прдавания, в които тв водещи, съвсем плахо, открехват темичката, но с такова притеснение, да не би да се да се трансгресира някакво познание..Водещите говорят така, сякаш дори и след като били прочели книгата, те остават напълно игнорентни, незапознати, несблъскали се с дрогите..за това, да споделят, че те самите, или някой техен прияте или близък е свързан с някаква компулсивна употреба на вещества...сякаш чуват за първи път, че такива вещества съществуват..да..някакзнаят за тях, чували са..ама не ги разбират много..познават темата, само като журналисти, не като пряко въвлечени..тъкмо затова и за да има тук такъв филм е нужна протекцията на смъртта...Адски патетично, крайно жалко..поредният български кино фарс, който заслужава да бъде забранен със закон..И защо не дадат на някой от старата гвардия да направи един такъв филм..ОСЪДЕНИ ДУШИ на Въло РАдев, по романа на Димитър Димов е напълно достатъчен за момента..хахха..филм, заснет преди повече от 40 години е далеч по-притегателен, познавателен, истинен, и етически от тези безпомощни морализация, които не се добират до някаква кино структурираност...просто са нещо между Епицентър статия и репортаж на сутрешна телевизонерка.
лауданум емоция (2019/11/28 / 05:54)
2. не зная, какъв е бюджета на продукта,но с тези апри да яха основали НПО, да помгнат медийно някоя от програмите за превенция.. Всъщност песента на БТР На Проаване, бе точно такъв проект. Имаше две дами, които бяйа много сълзливо ентусиазирани да покажат драмата на "проблема"...неслучайно, почти за около 10 минути не спрях да се смея на това, кеото каза вокалстът на групата изсвирили парчето към филма, кеото е по-скоро нещо като ремикс на Прощаване на БТР, само че след 25 години...като саундът е драл здраво от Soundgarden, Alice in chains.. нещо такова.. та, момчето разказа, как през късна доба му се обадила режисьорката,останах в усещане, че всички в този продукт са си приятели..от актьорите, режисьорката...медиите, заети с пи ара на продукта.. (трудно м е да си преобърна езика така, че да кажа "филм"..филм е нещо съвсем друго..съвсем друга отражателна реалност...миметико-диегетическа структура, с плот, или с характер character, или главен герой..или не толквоа главен който (или които) движи плота ...сюжета. значи момчето изговори следната направо обсценност...режисьорката ми даде три думи, около кото да мисля парчето- любов-драма-зависимост... хахах..никой в Холивуд не би се сетил да прави нещо с тези ключови думи..това е такава симплификация.. по-скоро през някакви символи..ГЪСЕНИЦИ- ЕПЕРУДИ-ГЪСЕНИЦА в човката на птица...няма по-безнадеждно от бубулечка, прискрипана в човката на красив гълъб

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.