Следва

„Убийството на Командора” на Харуки Мураками

MUST WATCH: Чернобил

стряскащо реалистичен...

Movies & TV преди 4 години

Ще го кажем опростено: След подобно кинематографично изживяване, разпалващо сетивата на макс, е трудно да се спи!


Иначе, всичко е ясно от заглавието: драматургично и брутално откровено тълкуване на едно от най-тежките бедствия на 20-ти век - инцидентът в атомната електроцентрала в Чернобил на 26 април 1986 година.

Сценарият е написан от Крейг Мейзин, автор на The Hangover Part III и няколко версии на Scary Movie, както и много други проекти. Сред каста няма големи имена, освен открояващите се Стелън Скарсгард и Джаред Харис. Но мини сериалът, който непосредствено намеква до какво води тоталитарната власт, идва директно от HBO - да се разбира като автоматичен знак за качество.


В центъра на сюжета от поредицата са хората, които трябва да разберат причините за инцидента и да разработят план за отстраняване на последствията от него.

Режисьор на проекта от пет серии е Йохан Ренк, който преди това е работил за телевизионния сериал "Breaking Bad", "Vikings" и "The Walking Dead", което също е достатъчно, за да предизвика нетърпение за гледане.

Подхвърляме и, че рейтингът на "Чернобил" в IMDb e "скромните" 9.5 и то само при един единствен премиерен епизод, който бе излъчен на 6-ти май, за България на 7-ми. Следват тези на 13-ти и 20-ти май, за които ние лично едва чакаме, защото подобно, стряскащо реалистично, нещо не се е случвало на малък екран от доста време.

More Movies & TV