Следва

Какво да четем: Двете крайности

Джеф Кунс e най-скъпият жив артист

art news...

People of art преди 5 години

Скулптурата на американския артист Джеф Кунс бе продадена на търг в Ню Йорк за рекордна сума, превръщайки го в най-скъпия жив художник.

Творението "Заек", "родило" се през 1986-та година от неръждаема стомана, бе закупено за баснословните 91,1 милиона долара.


Любопитното е, че по-рано през 2013 г. Джеф Кунс постави световен рекорд, когато работата му The Balloon Dog бе продадена на търг за 58,4 милиона долара. Но през ноември 2018 г. рекордът бе разбит от картина на британския художник Дейвид Хокни, като тогава картината му “Портрет на художник (басейн с две фигури)” се продаде за малко над 90 милиона долара.

More People of art

20 пъти, в които ЧЕРВИЛОТО в главната роля променя всичко

People of art преди 3 седмици

Важен елемент, който допринася за дефиницията на персонажи във филми и известни личности. От Одри Хепбърн до кралица Елизабет II – припомняме 20 пъти, в които червилото е не просто емблематична част от визията, а буквално я взривява.

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 10 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра