Следва

JEREMY? и Мr. K са артистите от българска страна на най-мащабния EXIT досега

Какво да четем: Полезно/Приятно

#tgif

Books преди 4 години

Петък е ден за съчетаване на полезното с приятно, точно заради това след края на работния ден моментално отпрашваме към морето, както традициите повеляват, но преди това чинно прибираме в плажната чанта точно две четива.

И двете много готини и много учещи на интересни неща, защото да ставаш рано е полезно, а да се грижиш за дома си /да се разбира планетата Земя/ е приятно. Какво пък ни разказа за тези книжни бижута #bookclub "екскурзоводът" ни Надежда от Елефант, четем в редовете по-долу>>>



Ако се чудите какво е общото между ранното ставане и подредения начин на живот, отговорът е: всичко! Това разбираме от "The 5 AM Club: Own your morning. Elevate your life" на Робин Шарма. Книга, която ще ви разкрие всички потайности около ранното събуждане и ще ви научи да се чувствате пълноценни и мотивирани чрез прилагането на различни техники - като 20/20/20, например.



Шарма, за когото най-вероятно сте чували покрай книгата му "Монахът, който продаде своето Ферари", по забавен и интересен начин ни учи да бъдем притежатели на собственото си време, показва ни колко дни са необходими за изграждането на сутрешни навици, като междувременно разказва страхотна история.



А ние, макар и да не успяваме да станем всяка сутрин в 5ч., горещо ви препоръчваме това четиво, за да може идното сънливо лято да не бъде толкова поспаливо.

Второто заглавие, което разгръщаме днес, е автобиографичната бизнес и екологична книга на Ивон Шуинар"Let my people go surfing".



Тя разкрива принципите и стойностите на една от най-зелените компании в днешно време и на човека, стоящ зад създаването й. Макар и да е била предвидена просто като наръчник за служителите на Patagonia, книгата се превръща в четиво, изучавано в различни университети, преведено на 10 езика, и помощник на много други големи компании.

"Let my people go surfing" разкрива притеснението на Ивон Шуинар за състоянието на планетата ни и предприетите от него и компанията му действия.



Тази книга ще ви накара да се почувствате по-отговорни и важни в битката за опазване на околната среда и ще ви подтикне да предприемете действия, колкото и малки да са те.



А тук си припомнете:

Какво да четем: Двете крайности
Какво да четем: Удоволствията на живота & феминизмът
Какво да четем: Париж в книги, не на френски
Какво да четем: Обикновените необикновени жени
Какво да четем: Artx2



Еlephant Bookstore

ул. " Цар Шишман" 31

More Books