Следва

тя

Модерната библиотекарка на Chanel

larger-than-life library...

Runway преди 5 години

Haute Couture дефилетата на Chanel винаги са били истинска наслада за сетивата - не само визуално, но и чисто креативно-дизайнерски.

Този път от френската иконична марка превърнаха Гран Пале в огромна библиотека, която беше в тотален унисон с решително класическите дизайни от първата кутюр колекция дело на Виржини Виар, която стана главен дизайнер след кончината на Кайзера.

Chanel за пореден път вдигна летвата високо, а креативната не се поколеба да "открадне" идеи от наследството на Къщата, гравирано в историята от Коко Шанел и самия Карл Лагерделф.

Виар главно заложи на посланието, че интелектуалната мода е комбинация от дързост и несдържаност. Черно-бялото и тудът са неизбежни, стилът е на 80-те, роклите лекомислени, а украшенията под формата на пера, цветя или адски сложна бродерия.

Аксесоарите този път са изключително минималистични: Виржини предлага черни мокасини, балетни и затворени обувки с панделки и noir чорапи като обувки, а най-революционният детайл е двойната обица, носена само на едно ухо.


More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.