Следва

тя

Модерната библиотекарка на Chanel

larger-than-life library...

Runway преди 4 години

Haute Couture дефилетата на Chanel винаги са били истинска наслада за сетивата - не само визуално, но и чисто креативно-дизайнерски.

Този път от френската иконична марка превърнаха Гран Пале в огромна библиотека, която беше в тотален унисон с решително класическите дизайни от първата кутюр колекция дело на Виржини Виар, която стана главен дизайнер след кончината на Кайзера.

Chanel за пореден път вдигна летвата високо, а креативната не се поколеба да "открадне" идеи от наследството на Къщата, гравирано в историята от Коко Шанел и самия Карл Лагерделф.

Виар главно заложи на посланието, че интелектуалната мода е комбинация от дързост и несдържаност. Черно-бялото и тудът са неизбежни, стилът е на 80-те, роклите лекомислени, а украшенията под формата на пера, цветя или адски сложна бродерия.

Аксесоарите този път са изключително минималистични: Виржини предлага черни мокасини, балетни и затворени обувки с панделки и noir чорапи като обувки, а най-революционният детайл е двойната обица, носена само на едно ухо.


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.