Следва

тя

Модерната библиотекарка на Chanel

larger-than-life library...

Runway преди 4 години

Haute Couture дефилетата на Chanel винаги са били истинска наслада за сетивата - не само визуално, но и чисто креативно-дизайнерски.

Този път от френската иконична марка превърнаха Гран Пале в огромна библиотека, която беше в тотален унисон с решително класическите дизайни от първата кутюр колекция дело на Виржини Виар, която стана главен дизайнер след кончината на Кайзера.

Chanel за пореден път вдигна летвата високо, а креативната не се поколеба да "открадне" идеи от наследството на Къщата, гравирано в историята от Коко Шанел и самия Карл Лагерделф.

Виар главно заложи на посланието, че интелектуалната мода е комбинация от дързост и несдържаност. Черно-бялото и тудът са неизбежни, стилът е на 80-те, роклите лекомислени, а украшенията под формата на пера, цветя или адски сложна бродерия.

Аксесоарите този път са изключително минималистични: Виржини предлага черни мокасини, балетни и затворени обувки с панделки и noir чорапи като обувки, а най-революционният детайл е двойната обица, носена само на едно ухо.


More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си