Следва

Кратък моден разбор: Цветните визии на Деси Радева в Китай

Римската екстраваганца в памет на Карл Лагерфелд

Fendi <3 Karl...

Runway преди 5 години

След Седмицата на висшата мода в Париж, която официално приключи днес, заклетите фешън поклонници се преместиха в Рим, където се състоя стилната екстраваганца на Fendi в памет на дизайнера Карл Лагерфелд, който почина през февруари тази година.


Сред звездните гости на дефилето около Колизеума бяха Катрин Зита-Джоунс и дъщеря й Карис, Джейсън Момоа, Сюзън Сарандън и много други, а на модния подиум се появиха Кандис Суанпуул, Кая Гербер, Витория Серети и много други.

За специалното шоу в памет на легендарния дизайнер стана известно още през пролетта. И въпреки че за много Лагерфелд се свързва с Chanel и грандиозните експозиции в Grand Palais, италианската столица има много специално значение за модното наследство на Кайзера.

Именно тук се проведе едно от най-зрелищните и запомнящи се дефилета в най-новата история на модата - представянето на колекцията на Fendi от сезона Есен/Зима 2016-та, заради която фонтанът Ди Треви бе превърнат в моден подиум.


За шоуто-посвещение на Лагерфелд, Силвия Вентурини Фенди пренесе гостите си във Вечния град, за да представи кутюрна линия наречена „Зората на романството“, която включва общо 54 образа - в памет на 54-те години, които Лагерфелд е посветил на марката.


Самата колекция се превърна в своеобразен трибют не само за дизайнера, но и на историята на модната Къща. Като любопитното е, че запазената марка на лейбъла - кожите не заеха специално място, такова бе дадено на връзката на Fendi със света на изкуството и културата. Така принтовете в колекцията са вдъхновени от мозайките на мраморните подове на римски дворци и църкви.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.