Какво е

Какво е "Barré"? Вашият съветник за балетна "Barré" тренировка

За кои части на тялото е най- удачна тази тренировка? Какви резултати да очакваме?


Instagram/ @barrecore

Ако някога сте били любопитни да опитате фитнес тренировка с "barré", по-долу ще разберете ползите от този сравнително нов вид групово упражняване и как да започнете.

"Barré" (произнася се: "барей") идва от френски и основното му приложение е в балета. Това е познатата на всички, които са искали да станат или са станали "баРелини" - станкà.

Какво всъщност е фитнесът "barré"?
"Barré" е хибриден тренировъчен клас - съчетаващ в себе си балетни движения с елементи на пилатес, танци, йога и силови тренировки. Повечето класове включват балетно "barré" и използват класически танцови движения като плие, заедно със статични движения. "Barré" се фокусира основно върху повторенията на малки движения.

Но истинската разлика между "barré" и други тренировки са изометричните движения, които обикновено изпълнявате, като стегнете определени мускули, докато не се разтреперите и усетите горенето!

Много класове започват със загряване със лицеви опори, планкове и кофички, преди да се започне с "barré", което се съсредоточава върху краката и дупето. Много класове завършват на постелката, със упражнения за корема, преди да приключим с лека йога. Някои класове също използват ластици и леки тежести на ръцете, за да направят класовете по-трудни и да помогнат за изграждането на чиста мускулна маса, както и за стягане на корема.

За какво е най-добре?
"Barré" прави пълна тренировка на тялото, но е чудесно за стягане на корема, дупето и краката. Тъй като балетът е с ниско силово въздействие, това е чудесно, ако се възстановите от нараняване (предупредете инструктора предварително, за да направи необходимите промени!). Много от класовете "barré" могат да бъдат модифицирани, така че да са безопасни за жени преди или след раждане. Тренировките на "barrе"също са добра опция за съчетаване с други упражнения като бягане, вдигане на тежести или каране на колело, защото укрепват мускулите, необходими за тези упражнения, без да са прекалено стресиращи на тялото.

Има ли други видове "barré"?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.