Следва

HBO влиза надълбоко в конфликта в Газа със сериала "Наши момчета"

Дидо Пешев - българският илюстратор с официален постер за Metallica

Илюстрацията на Дидо е използвана за продължаващото вече три години турне на групата - WorldWired

People of art преди 4 години

Преобладаваща част от творчеството на Дидо е обвързана с музиката - "това е ежедневието ми", пише той.

"Приятели, това е много специално и много лично за мен. Благодарен съм за всеки момент като този, а те не идват често. Щастлив съм да съм тук и да мога да го споделя с вас. Тази вечер всемогъщите Metallica ще представят пред повече от 70 хиляди души във Варшава и удостоиха мен с честта да изработя официалния постер за шоуто. Преди повече от 20 години, в стая, пълна с постери, изрезки от списания, първата ми китара... всички това имаше нещо общо помежду си - Metallica - пътеводната светлина за мен и тогава, и сега (...) Основният предмет на работата ми е полски крилат хусар - през XVII век са смятани за най-развитата кавалерия (...) Благодаря на бандата за поканата и на мърчандайзинг компанията за професионално изпълнения проект. Толкова специален ден!", пише Дидо под снимката.

Някои от предходните му колаборации включват работа с имена като Мерилин Менсън, Ghost, Mastodon, Gojira, The Melvins, Swans, Napalm Death, Linkin Park, The Dillinger Escape Plan, AFI, Kvelertak, Red Fang, Torche, Kylesa, Eyehategod, Cancer Bats, Them Frequencies и други. Повече за работата му откриваме ТУК.

Постерът за Metallica е изработен специално за концерта на групата - част от продължаващото вече трета година турне WorldWired - във Варшава, Полша, на 21-ви август 2019-та. Авторът се хвали в Инстаграм:

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра