Следва

Street style вдъхновения: A Beige Kind of Girl

Приказки за киното и червения килим от Armani Privé

Провелото се по време на кутюр седмицата в Париж това лято дефиле на Armani Privé, е ориентирано около кино култура.

Runway преди 4 години

Самият Господин Армани споделя, че черпи вдъхновение не просто от различни бележити заглавия, но и от кариерата на определени филмови звезди, а изящните вечерни визии, на които ставаме свидетели тук, са правени за появи по червения килим.

Богатата на визии, а и декорации колекция условно може да се раздели на две части - строго издържани черни визии, които отварят и закриват дефилето, както и средна част от леки захаросани пастели. При черните силуети изкусният тейлъринг е отправна точка - саката, в най-класическия си възможен вид, са скроени до съвършенство, а придружаващите ги панталони, макар и в същия тон, създават чувство за лекота, благодарение на красивите коприни, наподобяващи пижами, от които са изработени. При по-голямата част от дизайните основата на текстила пък е покрита с воал от фина мрежа, подкрепящ създалото се вече усещане за движение от лъскавите коприни.

Декорациите, които усилено подкрепят създалата се естетика на разкош и блясък, идват под формата на апликации от мъниста, перли, кристали и пайети, разположени в различни конфигурации - хоризонтални райета, точки и мрежи, за да изпълнят зададената тема за вечерни визии. Ламето също прави чести появи сред line up-а - на места като основа на фантастичните палацо панталони, а на други играещ ролята на гореспоменатия воал, тук направен от металик тюл.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.