Къде дизайнерската Библия Wallpaper* откри

Къде дизайнерската Библия Wallpaper* откри "дизайн за вдъхновение" в София

"Българският модернизъм среща съвременния дизайн в софийски апартамент, реновиран от студиото dontDIY"

Wallpaper* е британско издание, основано от канадец и австриец през 1996-та, и година по-късно продадено на Time Warner, с броевете на което редовно се снабдяваме за доза вдъхновение, а и за да оплакнем око по всички красиви приумици, побрани на страниците му - фокусът на престижното издание пада основно върху дизайна, архитектурата, модата, пътуванията, изкуството и лайфстайла.

Преди повече от седмица прецизният мерник на редакторския екип попада и върху софийски апартамент, което си е голямо признание за студиото-изпълнител на проекта. Автор на публикацията е Елисавета Маринова, а фотографиите са дело (и собственост) на Асен Емилов.

"Да проектираш съвременен апартамент в емблематична и модернистична сграда в самия център на София е възможност, която се отдава на малцина архитекти", пише авторката. Честта в случая се пада на студио dontDIY, с ръководен състав Светослав Мичев, Стефан Минков, Христо Станкушев и Антония Илиева.

Софийският апартамент, който печели вниманието на Wallpaper*, е локализиран в познатата ни сграда - и почти съседка - на Радослав Радославов от 1937-ма. "Концепцията на проекта започна с идеята за баланс между консерватизъм и съвременност по начин, който комплиментира и двете", разказва съоснователят на студиото Христо Станкушев в публикацията. "Класическите елементи, които структурират целия апартамент, също допринасят за правилното усвояване на темата".

Илюстрираме с кадрите, поместени на онлайн платформата на изданието:


Екипът на dontDIY може да се похвали с малко публикации в редица родни и чужди архитектурни издания, откъм признания също не могат да се оплачат.Не просто каталог, а история: "Най-доброто от интериорния дизайн за 2018-та"


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.