Следва

Изложбата за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 беше официално открита в галерия nOva Art Space

"Áга" тръгва по кината и в САЩ

"Áга" на Милко Лазаров ще бъде разпространяван в САЩ. Кинопоказът започва с официална премиера на 4 септември в Ню Йорк. Това се случва след повече от 40 награди от цял свят и разпространение в Австралия, Нова Зеландия, Китай, Полша, Швейцария, Франция, Германия. Значим успех за българското кино!", гласи Фейсбук пост на Пространство Култура.

Movies & TV преди 4 години

"Áга" покори публика и жури на миналогодишното Берлинале и получи огромната възможност, недавана на български филм от 29 години насам, да закрие кинофорума. Лентата спечели близо четиридесет отличия от най-различни международни форуми и фестивали, сред които "Златна роза" за най-добър филм във Варна, в Сараево, Любляна и Кайро. Лентата грабна вниманието още на публиките в Австралия, Нова Зеландия, Китай, Полша, Швейцария и Франция.

"Áга" е съвместна продукция на България, Германия и Франция и е втори игрален филм на Милко Лазаров след първия "Отчуждения" от 2013-та, който бе селектиран във Венеция. Оператор на лентата е Калоян Божилов, а съсценарист Симеон Венциславов.


2019. 24-мата живи интелектуалци на България, пред които се покланяме!


 В София, "Àга" все още може да бъде видян в Дома на киното, Euro Cinema и Културен център G-8.

More Movies & TV

Свръхчовешкият "Уроците на Блага" и причините да го гледаме

Movies & TV преди 1 седмица

""Уроците на Блага" е филм, който аз лично не очаквах. Поради няколко и буквални, и преносни линии...", така започва текстът на Цвета Варадинова, който публикуваме заради емоционалното, много лично отношение към новия български филм на Стефан Командарев