Следва

Siesta Pyjama!

Романтика и радикален комунизъм при Erdem

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

За Пролет/Лято 2020-та Ердем Моралиоглу използва живота на известната италианска фотографка Тина Модоти като отправна точка за своя богат и изпъстрен с цвят line-up.


Тина Модоти, снимка Wikipedia

Италианката, която освен фотограф, е била също така и звезда в нямото кино, наред с кариерата й на модел, а накрая се превръща в радикален комунист, за да намери смъртта си в Русия, дизайнерът описва така: "Романтичка и революционер, тя е била жена на принципите. А всеки аутфит, показан тук, е като картичка от живота й. Намерила е кауза, в която е вярвала и накрая се е наложило да си понесе последствията."


фотография на Модоти от 1929, снимка Wikipedia

Нейните снимки, които Ердем успява да събере, проектират вида на колекцията - оттам идват обемните пропорции, дължините до глезен, които по принцип се радват на успех сред дамите точно в този момент, преувеличените форми на яките по топовете, изкусните бродерии на рози и красивите шалове с ресни, които уютно обгръщат рамената на дефилиращите модели. Канадецът разказва още, че както в предишните си колекции, така и в тази, роклята заема водеща позиция. Отправната точка този път обаче е друга: "Отсъствието на талия, различните слоеве, комбинацията от викторианския силует и традиционната рокля, всичко това много ме заинтригува."

Относно силните тонове, които в комбинация с пищните силуети, придобиват ново измерение, дизайнерът споделя, че намира вдъхновение в Casa Luis Barragan в Мексико Сити, а интериорни снимки в розово и жълто от локацията придружават бележките към ревюто.


Casa Luis Barragan

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.