Следва

Si BELLe! Отново Бел, този път в Dior

Цветята на малката... сестра на Кристиан Диор - Катрин

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

За презентацията си Пролет/Лято 2020-та, също даваща официален старт на Парижката модна седмица, Мария Грация Кюри за Dior създава безкрайна градина. Вдъхновена от архивни фотографии на Катрин Диор, сестра на мосю Диор, показваща я заобиколена от хиляди цветя в собствената й градина, нейната страст, дизйанерката създава идилично пространство специално за шоуто си. Катрин, чието галено име е Мис Диор, и на която е "подарен" първият аромат на Къщата - е основен протагонист в историята на Dior.


Forever&Ever: 10 + 1 модни съкровища, наследството на Диор


Отпечатъкът от тази вдъхновяваща семейна история, както и специалното отношение на Катрин към цветята и градинарството прозира в целия line-ъп - през нежните тюлени материи, цветните бродерии, сламените капели и текстурираните рокли като ушити от рафия. Най-много за присъствието на фигурата на Катрин като основно вдъхновение обаче нашепват специално засадените 100 (!) дървета. А докато някои компании се изправят и борят с упорита критика за временните си и неприродосъобразни сетове (или пък за неуместните си актове, какъвто е случаят при Gucci), Dior се презастрахова, обещавайки да дари всяко от дърветата, използвани в шоуто, за различни обществени еко проекти. В Инстаграм брандът използва #PlantingForTheFuture, за да промотира плана си.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.