Следва

Runway дебютът на Петър Петров в Лондон

#TheLatest: завръща ли се Фиби Файло на модната сцена?

"Не вярвам в идеята да правим модата сложна."

All fashion преди 4 години

В модния свят се въртят слухове, че Фиби Файло подготвя завръщането си в ателието - #oldceline фенове, ликувайте!

Приближени до бившата креативна директорка на Celine (от времето, когато беше Cèline) твърдят, че дизайнерката, за чиито модели милеят бизнес дами от всички краища на света, работи по собствена линия - с еко насоченост и съсредоточена върху елементите от първа необходимост в гардероба - и е на мисия за събиране на дизайнерския си тийм. Впрочем, за личен проект на Файло се говори от напускането й на Chloé (през 2006) насам, но без да се стъпва на конкретни факти. Друг слух, витаещ в модните среди, беше (и все още е, тъй като работим с непотвърдена информация), че Файло ще поеме юздите на управлението в Azzedine Alaïa.


Припомняме още два от най-упоритите модни слухове от началото на годината - Раф Симънс оглавява Miu Miu, а Симон Порт Jean-Paul Gaultier, дали? - ТУК.


Каквато и посока да поеме дизайнерката, завръщането й в модния свят категорично ще бъде топло посрещнато. Декадата й, прекарана начело в Celine, я направи един от най-важните дизайнери на женска мода в света; естетиката й представи смесицата от сдържан минимализъм и устойчив лукс, по който светът полудя мигновено, правейки очакването за завръщането й толкова трепетно (въпреки че Даниел Лий за Bottega Veneta се явява като достоен заместник).

Да се каже просто, че липсата на Файло се "усеща", би било малко - безбройните Инстаграм профили, за които не спираме да говорим от напускането й на Celine преди две години, са доказателство за това колко нужна е визията й на света.

Надяваме се, че тоталното й изчезване от модната карта (за сметка на присъствието й в модните архиви), се обяснява с работата по един именно толкова мащабен проект, въпреки че не трябва да забравяме, че изложената информация е плод на чиста спекулация.

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 16 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...