Следва

Златисто хрупкаво с Penelope и Юлиан Вергов

Новите попълнения в арсенала на Huawei - директно от Барселона

Future is now!

All About Life преди 4 години

В понеделник бъдещето дойде, първо в Барселона, после, с части от секундата по-късно, и в София.
Потребителското подразделение на Huawei - Consumer Business Group (CBG), организира виртуално събитие в столицата на Каталуния, откъдето предаде директно обявяването на умопомрачителната серия от нови 5G продукти, като демонстрира възможностите на своята високотехнологична екосистема, покриваща всички сценарии на използването й от крайния потребител.

Huawei представи и обновената си гама лаптопи HUAWEI MateBook. Захранвани от десето поколение процесори Intel® Core™ и работещи с Windows, новите FullView лаптопи обещават революция в мобилните офиси с революционни функции като Huawei Share и Multi-screen Collaboration.

 

Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei, сподели: “Huawei остава фокусирана върху стратегията си за естествено интелигентно потребителско изживяване във всички сценарии, известна като Seamless AI Life.

Ние ще продължим да инвестираме във водещите за нас технологии като чипсети, 5G комуникации, мобилен изкуствен интелект, операционни системи, камери и аудио-визуални решения, и на база на тях ще надграждаме нашите дългосрочни предимства. С голям ентусиазъм гледаме на работата си с разработчиците от целия свят, за да катализираме растежа на нашата екосистема, обслужваща всички сценарии. Заедно с тях ще издигнем потребителското изживяване на качествено ново ниво.”

ЗАЕДНО, свързвайки взъможности

За Huawei потребителското изживяване винаги е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на т. нар. “1+8+N” екосистема. Нейната спойка са Huawei Share и Huawei HiLink, мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, благодарение на който потребителят получава холистично, цялостно и богато изживяване. Освен иновациите на хардуерния фронт, Huawei продължава изграждането на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), достъпна за крайния потребител през HUAWEI AppGallery.

Тъй като хардуерната и софтуерната платформа за всички сценарии работят в хармония, Huawei е в състояние да осигури на потребителите качествено изживяване, където информацията е споделена между свързаните устройства по естествен, ненатоварващ потребителя начин, независимо от сценария на работа.

2019 бе необичайна година за Huawei. Въпреки това, Huawei остана марка, радваща се на доверието на своите потребители, за което са доказателство силните резултати за същата тази година. Само бизнесът със смартфони на Huawei надхвърля 240 милиона доставени бройки, което отново поставя компанията на второ място по големина сред производител на телефони в света. Останалите категории устройства също бележат стръмен растеж: PC бизнесът и този с безжични аудио продукти е нараснал с 200%, а на носимите устройства – със 170%. От януари 2020 година, Huawei е доставил над 10 милиона бройки от 5G смартфоните си.
 

Революция в изживяването, отново: HUAWEI Mate Xs

Следващата стъпка в еволюцията на сгъваемите устройства бе показана в лицето на HUAWEI Mate Xs. Шедьовър, гарантиращ усъвършенствано потребителско изживяване с нов гъвкав дисплей, произведен от нови материали и с нова панта, издигаща на ново ниво емблематичния Falcon Wing дизайн.

Базиран на собствения чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, Mate Xs олицетворява пълен ъпгрейд с усъвършенствани комуникационни възможности по отношение на мобилния изкуствен интелект и 5G.

Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, мощната Leica система се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

С EMUI10.0.1, HUAWEI Mate Xs поддържа Multi-Window приложения. За да разшири множеството от приложения, разгръщащи пълния потенциал на сгъваемата архитектура, Huawei работи в тясно сътрудничество с разработчиците от цял свят в посока по-богата екосистема.

Отвъд Wi-Fi 6: HUAWEI Wi-Fi AX

В Seamless AI Life стратегията на Huawei, ключова роля играят решенията за свързаност като Wi-Fi рутери, устройства за достъп до широколентов интернет (customer-premise equipment - CPE), и други комуникационни модули, които свързват 1+8+N екосистемата в сигурна, интуитивна и бързо работеща среда от гледна точка на потребителя.

Като лидер в 5G технологиите, Huawei е и един от главните герои в оформянето на стандарта Wi-Fi 6. В момента работната група за IEEE 802.11ax стандартите включва 5 технически експерти от Huawei, един от които е неин настоящ председател. С внесени 260 предложения в работната група – което представлява 15% от всички внесени предложения за Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei е втората по принос компания в този общ за индустрията проект.

Huawei разработва Wi-Fi 6+, на база на стандарта Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ поддържа честота на сигнала и 160MHz и уникална динамична технология за този вид честоти, с което постига качествено нови Wi-Fi скорости и покритие на сигнала.

Нов вид креативност: HUAWEI MatePad Pro 5G

MatePad Pro 5G е проектиран да бъде важна входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смартфоните, носимите и другите видове потребителски устройства на марката. Той играе важна роля във функцията Multi-screen Collaboration, позволяваща синергична работа на две устройства едновременно.



HUAWEI MatePad Pro 5G идва с 10.8-инчов HD дисплей с поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съотношение екран-към-тяло за таблет – 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G свързаност с висока производителност и енергийна ефективност.


 
HUAWEI MatePad Pro 5G може да се използва и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. HUAWEI Notepad поддържа стилуса на Huawei и позволява нови начини да разгърнете креативността си.

По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook лаптопи. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум лаптоп запазва емблематичния FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%. Междувременно, новата HUAWEI MateBook D серия е ориентирана към по-младите потребители, като предлага иновативно смарт изживяване в дизайн, в синхрон с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия стил.


 

За Huawei Consumer Business Group:

Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и са използвани от 1/3 от световното население. Компанията разполага с 14 изследователски центъра на територията на САЩ, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. Huawei Consumer BG е едно от трите бизнес звена на бранда и осъществява дейност в областта на мобилните телефони, компютрите и таблетите, преносимите и софтуерните устройства. Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на почти 30-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света.

Още повече информация е налична тук.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.