Следва

Trend Report: Superwoman, the Naomi Campbell way

Dior, Guerlain и Givenchy ще снабдяват Франция с дезинфектант

#FreeofCharge

All fashion преди 3 години

Дезинфектантите за ръце и медицинските маски се превърнаха в продукт #MostWanted - страни от цял свят докладват за недостига на именно тези продукти: Южна Корея налага сериозни глоби и дори присъди за хората, които се презапасяват, а в Тайланд насърчават жителите си да майсторят дезинфектанти в домашни условия. Модният свят, разбира се, излиза с алтернативи - Fendi и Off-White пуснаха в продажба маски, които не предпазват, а от конгломерата LVMH (Louis Vuitton, Moët, Hennessy и още) излизат с далеч по-полезен ход. В неделя от ръководството на компанията обявиха, че три от големите им парфюмерийни фабрика започват производството на дезинфектанти за ръце.


Бернар Арно

Директивата идва директно от собственика на компанията за луксозни стоки Бернар Арно, третият по богатство в света: от понеделник фабриките, произвеждащи парфюми и козметика за Dior, Guerlain и Givenchy, концентрират дейността си в производството на дезинфектанти, които да бъдат предоставени безвъзмездно на френските здравни организации и болници.

"С тази инициатива", започва съобщението на компанията - "LVMH цели да подпомогне критичното положение във Франция и да увеличи достъпа на по-голям процент от хора до тези продукти, за да разполагат с адекватни предпазни мерки."

Според New York Times, производствената способност на LVMH само за първата седмица ще надхвърли 12 тона, а от компанията обещават да продължат дейността си колкото дълго е необходимо.

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.