Следва

Дневен ХОРОСКОП - 19.3.2020

Пипни ми плочките: 10 упражнения, за да изречем фразата без свян

Ежедневното практикуване на тези 10 упражнения ще ви помогне да се сдобиете с плосък корем. Всичко, което трябва да направите, е да започнете!

All About Life преди 4 години

Почти не сме чули в последните няколко седмици приятелка или колега да не ни е споменала, че кантарът у дома показва 2-3-4-5 килограма повече от обичайното.

Да, по себе си виждаме, напоследък хапваме повече, по ред причини, очевидни за всички. 
И да, пак по себе си знаем, че не обичаме този момент с наддаването, независимо от причините му. И все пак сме достатъчно честни да признаем, че е съвсем нормално във време на стрес, психиката ни да излъчва сигнали за презапасяване, чисто физически, рефлектиращи в повишен прием на калории от всякакво естество.Затова, а и защото са хубави и ефикасни, систематизираме надолу няколко нетрудни и високоефективни упражнения за добре поддържан корем, защото, когато всичко това отмине, не искаме да имаме нещо, което прилича на мек салам, вместо оформени линии на тонизирани мускули на мястото, което наричаме долна част на корема.
 
И така, като се опитваме да се придържаме към сравнително прилично-ограничителен режим на хапване, правим ежедневно тези упражнения за плосък корем, подсказани ни от френското Marie Claire:

1. Балансиране в поза за V-преса
Балансирайки в тази поза работите за стягане и на корема, и на бедрата. Започвате в седнало положение, вдигате краката към гърдите и изпъвате ръцете напред. Задържате в това положение възможно най-дълго време. Гърбът трябва да е изправен. Колкото по-високо са краката, толкова по-сложно става упражнението. Можем да опитаме да държим краката и изпънати.

По колко: останете в позицията 10 секунди. Повторете 4 пъти.

2. Планк
Планкът е идеален за оформянето на стегнат корем, като работи и за цялото тяло, укрепва долната част на гърба и бедрата и изгражда раменете. Застанете в горна позиция за лицеви опори, подпрете се на лакти, като ги свиете под прав ъгъл. Лактите трябва да са точно под раменете, а тялото да е изправено, образуващо права линия от главата до петите.

По колко:
пак по 10 секунди с 4 повторения.

3. Странични долни коремни преси
Застанете за долна коремна преса и след това се облегнете на лакътя на едната ръка. Изпънете противоположната ръка като горната й част е опъната вертикално и трябва да докосва стъпалата, докато правите коремните преси. Опитайте се да държите краката си изправени, за да повишите ефективността. Правете коремните преси с възможно най-малкото движение на торса.

По колко:
4 серии по 10 повторения.

4. Том Круз планк
Започнете от стартова позиция на класическия планк и бавно започнете да придвижвате и краката, и ръцете си по-далеч от тялото си, като внимавате да запазите равновесие. Ръцете са леко сгънати. Опитайте се да приближите възможно наи-много тялото до пода, като продължавате да сте в позиция за планк. Така се тренира цялото тяло, с особено напрежение в корема, рамената, прасците, предмишниците и бедрата.

По колко:
по 10 секунди с 4 повторения.

5. Коремни преси с вдигнати свити крака и право тяло
Това донякъде трудно упражнениe e много ефективно за оформянето на корема. Това е коремна преса, но вместо краката да са на пода, ги вдигнете и свийте в коляно. Дръжте торса изправен.

За упражнението:
Изпълнете 4 серии по 10 повторения.

6. Крънчове
Крънч коремните преси са страхотно упражнение основно за горната и срединна част на коремната преса. В легнало положение, свийте краката от коляно и ги раздалечете на ширината на раменете. Сложете ръцете си зад главата с широко раздалечени лакти. Идеята тук е да осъществявате движението с помощта на коремните мускули, без крака, без кръст и без ръцете да дърпат главата.

За упражнението:
Изпълнете 4 серии по 10 повторения.

7. Коремна преса със свити колене
Много ефикасна тренировка за стягането на корема, поясния мускул и бедрата. Коремната преса се извършва от легнало положение, като бавно изправяте тялото без да се допирате до колената, за да запазите напрежението в мусукулите.

Пак така: 4 серии по 10 повторения.

8. Повдигания на таза
Легнали сте по гръб, краката са изпънати вертикално. Поставете ръцете си под дупето, за да притиснете долната част на гърба към земята, повдигате краката нагоре, като леко сваляте таза. Целта е краката ви да останат изправени.

За упражнението: Изпълнете 4 серии по 10 повторения.

9. Коремни преси тип ножица
Това упражнение изисква координация. Работим правия коремен мускул и горната част на бедрата. Легнете по гръб и, редувайки, вдигайте краката към тялото един по един като едновременно с това вдигате и тялото от коремна преса. Раменете и лопатките се отлепват. Опитвайте се се да държите краката изправени за по-голяма ефективност.

За упражнението: Изпълнете 4 серии по 10 повторения.

10. Повдигания на таза с кръстосани крака
Това упражнение наподобява упражнение №8. Разликата е, че всеки път трябва да завъртате таза в различна пососка, при неговото спускане към земята.

За упражнението:
Изпълнете 4 серии по 10 повторения.

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 1 ден

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 2 дни

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 3 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 3 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.