Следва

Дневен ХОРОСКОП - 26.3.2020

8 предавания за интериорен дизайн, докато сме #stayathome

Ако се чудите какво да гледате този път в Netflix и сте фен на интериорния дизайн, ето списък с 8 предавания, които ще харесате.

All About Life преди 4 години

The Great Interior Design Challenge
В това британско риалити девет интериорни дизайнера - аматьори се опитват да спечелят титлата Britain’s best amateur interior designers. Какво е предизвикателството? Да се откроят от останалите като реновират жилищно пространство, спазвайки изискванията на клиентите. Кандидатите имат три дни, ограничен бюджет и двама строителни специалисти, които да ги подкрепят в проекта. В края на ремонта двама професионални декоратори, Даниел Хопвуд, бивш президент на British Institute Interior Design и Софи Робинсън, решават кой да продължи и кой да отпадне.

Tiny House Nation
Мечтаете ли да живеете в мъничка къщурка или просто сте очаровани от идеята? Тази поредица в два сезона по 7 епизода е направена точно за вас! Подтикнати от добиващите популярност микро къщи, Джон Уайсбарт и Зак Гифин пътуват из САЩ, за да помогнат на семействата да възприемат нов начин на живот в домове по поръчка под 50 квадратни метра.

Stay Here
Американската поредица от 8 епизода проследява приключенията на Дженавийв Гордър и Питър Лоримър, съответно дизайнер и експерт по недвижими имоти. Заедно те прекосяват САЩ, за да намерят жилища, които да бъдат реновирани, за да бъдат дадени под наем. Вила, корабче или пожарна станция – двамата експерти помагат на собствениците да трансформират тези уникални имоти в бестселъри в многото платформи за онлайн наемане.


Сладки приказки за интериори с Лидия Манолова


Grand Designs
Водопроводчик и керамик искат да направят дизайнерска колиба в дърво, намиращо се в сърцето на града, но изпълнението се оказва трудно. Архитект и съпругата му, художник и учител, проектират къща с изчистени линии в центъра на гора, но проектът поставя пред сериозно изпитание бюджета, с който разполагат. В Grand Designs водещият Кевин МакКлоуд следва собствениците в техния строителен проект и капризите на планирането, времето и бюджета, с които се сблъскват.

Amazing Interiors
От САЩ, до Испания, през Холандия и Нигерия, сериалът Amazing Interiors от Netflix, ни кани в колкото необикновени, толкова и ексцентрични жилища. В програмата: обикновени на пръв поглед къщи, които вътре крият съкровища на въображението и абсолютно невероятни архитектури. От гигантски аквариум през увеселителни влакчета, до църква, превърната в художествена галерия, тези спиращи дъха декори отразяват причудлива индивидуалност на собствениците.


Дизайн за вдъхновение: домовете на великите художници


The World's Most Extraordinary Homes
В The World's Most Extraordinary Homes, архитектът Пиърс Тейлър и британската актриса Керълайн Куентин тръгват на пътешествие в търсене на необикновени къщи. Предаването има два сезона, в първия епизодите са 4: Mountain, Forest, Coast, Underground, а във втория са 8: Portugal, Switzerland, Japan, USA, Spain, India,  Norway, Israel. Дуото тръгва в търсене на домове по склоновете на швейцарските планини, на колиби от ново поколение, сгушени в горите на Нова Зеландия, на напълно сюрреалистични къщи на испанското или канадското крайбрежие. Накрая, пътуването завършва под земята в Гърция и Швейцарските Алпи в луксозни подземни къщи. По този начин всеки епизод изучава тясната връзка между дома и заобикалящата го среда, но и архитектурния и художествен подход и необикновените виждания на собствениците.

Abstract: The Art of Design
Как да решите технически проблем, възникнал по време на работа? Как да създадете предмет, разказвайки история? Как да достигнете до възможно най-много хора? Продуциран от Морган Невил, който печели "Оскар" за най-добър документален филм през 2014 г. за Twenty feet from Stardom, Abstract: The Art of Design отговаря на тези въпроси в 8 епизода, които всъщност представляват 8 портрета на дизайнери. Но не просто портрети. Сериалът разкрива онова, което рядко се забелязва от зрителите и потребителите: зад кулисите на дизайна. Между Тинкър Хатфийлд, дизайнер за Nike, Ralph Gilles, автомобилен дизайнер за големи марки, Кристоф Ниман, илюстратор, и интериорния дизайнер Илз Крофорд, осем души отварят вратите на своя офис и работилница, за да дадат възможност на всеки да научи повече за тази вселена.

Tidying Up with Marie Kondo
Събрала над 2 милиона последователи с бестселъра си “Магията на подреждането“, японката Мари Кондо идва в Netflix със серия от 8 епизода риалити предаване. Гуруто на минимализма напътства няколко кандидати с различни проблеми, така че да подредят както домовете си, така и съзнанието си. Принципът е един: “Сортиране, подреждане, изхвърляне”.

 


Превод и адаптация: Милена Михалева

More All About Life