Следва

Музиката на ангелите: пълната версия на изпълнението на Андреа Бочели в Дуомо

20 романтични филма, които гарантирано ще ви разплачат

Много чувства, много сълзи, много любов и много Джулия Робъртс.

Movies & TV преди 4 години

С всичко, което се случва в света в момента, едновременно сме съгласни, нали, че всички имаме нужда от малко любов.

Независимо дали имате склонност към романтични комедии или дори "само" романтични филми, следва изборът ни от най-добри ТАКИВА за гледане сега, и във всеки останал момент, ако искаме да получим това топло усещане... дори когато сме седнали на същия стар диван в ден Х от карантината, на който седяхме и в ден Първи на същата тази карантина... 

Когато Хари срещна Сали (When Harry met Sally)
Старо, но златно издание от 1989 г., в което Мег Райън и Били Кристъл разказват историята на двама най-добри приятели - Хари и Сали. Във филма са една от най-емблематичните сцени и реплики някога: "Искаме от същото" или "We'll have what she's having".

Да преминеш границата (Walk the line)
Тази биография на Джони Кеш - с участието на Хоакин Феникс като самия Джони - проследява музикалната му кариера, борбата му с пристрастяванията и травмите от детството, но най-важната линия в цялото е любовната - става дума за много очевидната, сложна, но все пак прекрасна любовна история между кънтри певеца и Джун Картър (изиграна невероятно от Рийз Уидърспун).

Призови ме с твоето име (Call me by your name)
С участието на Тимоти Шаламе и Арми Хамър, действието се развива в италианската провинция, и на практика е океан от любов.

Роди се звезда (A Star Is Born)
Филмът от 2018-та бе претендент за много филмови награди през цялата 2019 г., а иначе е една вълнуващо-захарна история за връзката между Лейди Гага и Брадли Купър в съответните роли. 

Нотинг Хил (Notting Hill)
"Аз съм просто едно момиче, застанало пред едно момче, което ме моли да го обичам"... и, хоп, имаме една от най-романтичните реплики в киното.

Сватбата на най-добрия ми приятел (My Best Friend's Wedding)
Един от най-сърцераздирателните филми - с участието на Джулия Робъртс в най-добрата си романтично-комедийна роля, според нас. Плюс Рупърт Еверет, който допринася за любимата сцена на романтичния небосклон с версията си на "Say A Little Prayer".

Каквито бяхме (The Way We Were)
С невероятна химия между две кинематографични легенди (Барбара Стрейзъанд и Робърт Редфорд) и емблематични реплики от рода на "Момичето ти е прекрасно, Хъбъл", този филм от 1973 г. е класика.

Дневникът на Бриджит Джоунс (Bridget Jones' Diary)
Първият филм от трилогията, в който нещастнo влюбената Бриджит се оказва в любовен триъгълник с разумния Марк Д'Арси (Колин Фърт) и подлия Даниел Клевър (Хю Грант).

Послепис Обичам те (P.S. I Love You)
Разбиваща сърцето, но в крайна сметка изцяло за любовта, екранизацията на хитовия роман на Сесилия Ахърн е изведена брилянтно на екран от Хилари Суонк и Джерард Бътлър.

To All The Boys I've Loved Before
Ново попълнение в списъка е тази версия на Netflix от 2018 г., която представя Лана Кондор и Ноа Сентинео в една страхотна версия на гимназиалните любовни истории. 

 
Яж, моли се и обичай (Eat Pray Love)
Тази история е толкова за самолюбието, колкото за романтичната любов, но любовната история на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем винаги ще има специално място в сърцата ни.



Crazy Rich Asians
Изключително утешаващ в бурни и несигурни времена, този филм от 2018-та е задължителен. Луди богати азиатци разказва историята на Ник, който завежда приятелката си Рейчъл от Ню Йорк в Сингапур, за да се срещне с много традиционното му (и много богато) семейство.

Ла Ла Ленд (La La Land)
Филмът, който доминира номинациите за Оскар 2017, разказва любовната история на двама души, които се борят за успех в кариерите си. А и както всички знаем, Ема Стоун и Райън Гослинг имат невероятна екранна химия.

500 дни лято (500 Days of Summer)
Сърдечен и сърцераздирателен едновременно, трудно вярваме, че филмът с участието на Зоуи Дешанел и Джоузеф Гордън-Левит ще навърши 11 години.

Ромео и Жулиета (Romeo and Juliet)
В края на деветдесетте Баз Лурман превръща една от най-големите (и трагичните) романтични истории, писани някога, в екстравагантен римейк с участието на Леонардо Ди Каприо и Клер Дейнс.

Хубава жена (Pretty Woman)
Отново. И отново. И пак.

Оглупели от любов (Crazy, Stupid, Love)
Химията между Райън Гослинг и Ема Стоун  е пак в пълен набор от любовни похвати в тази подценявана, според нас, романтична комедия.

Двойки и индивиди от различни възрасти се опитват да подобрят любовния си живот... с обрат накрая. И с прелестните Стив Карел и Джулиан Мур в добавка.

10 неща, които мразя в теб (10 Things I Hate About You)
Влюбете се в Хийт Леджър и се върнете в тийнейджърските си години с "10 неща, които мразя в теб" - базирани на "Укротяване на опърничавата" на Уилям Шекспир.

Джуно (Juno)
Джуно не е стандартната любовна история, но е истинска. Печели и Оскар в годината на създаването си, а именно 2008.

Четири сватби и едно погребение (Four Weddings and A Funeral)
Може ли нещо да е по-романтично от четири сватби (игнорирайки погребението)? Въпреки че с кого се озовава в крайна сметка Хю Грант може да се поспори, това е най-добрият романтичен филм на 90-те. 

Тетрадката (The Notebook)
Гарантирано разплакващ, Тетрадката (2004 г.) продължава да е един от най, ама най-романтичните филми в света. 

More Movies & TV