Следва

От архива: най-нежните слова, назаем от Романтиците

Запознайте се: Онър Суинтън-Бърн, актриса и дъщеря на Тилда Суинтън

Момичето с хубавото име и майка-чудо е на 22.

Celebrities преди 4 години

Онър Суинтън-Бърн има два пълнометражни филма зад гърба си, и в двата снима с майка си - актрисата от висшия ешалон Тилда Суинтън. Момичето се появява на екран още през 2009 година в лентата на Лука Гуаданино I am love, в който играе дъщерята на главната героиня Ема, интерпретирана именно от Суинтън.


We love: Тилда Суинтън неблондинка


10 години по-късно Онър вече е актриса в главна роля. В драмата "Сувенир", показана премиерно на фестивал Сънденс, Онър играе младо момиче от богато британско семейство, което мечтае да стане кинорежисьор и да направи филм за реално момче от работническата класа, влюбено в собствената си майка. Играта на Суинтън-Бърн и Тилда Суинтън, в лентата - майката на главната героиня, е високо оценена и от критиката, и от публиката. Филмът е наистина великолепен, препоръчваме го горещо.

Какво още знаем за момичето на мама Тилда?

Госпожица Суинтън-Бърн като малка

Онър е родена в Лондон, както е ясно, в семейството на творци. Не само по майчина линия е артистичния талант в младата актриса - баща й е шотландският художник, сценарист и режисьор Джон Бърн. Онър има брат-близнак - Ксавие, за когото абсолютно нищо не се знае, освен че не е свързан с киното. Децата израстват в Шотландия, където завършват училище за алтернативно образование с програма, основана на философията на прочутия езотерик, окултист и философ Рудолф Щайнер. По-късно Тилда Суинтън става съучередител на училището.

В интервю за Huffpost, което майка и дъщеря дават заедно, Онър разказва, че е израснала с филмите на японския аниматор Горо Миядзаки и тези с участието на американския комедиен актьор от епохата на нямото кино - Бъстър Кийтън, докато принцесите на Дисни никога не са я привличали, а у дома така и никога не са имали телевизор.

Първата главна роля

Тилда Суинтън е приятел и колега с Джоана Хог дълги години - първите си късометражни филми известната режисьорка снима именно с Тилда. В интервю за Indie Wire Джоанна признава, че й е било много важно Тилда Суинтън да се съгласи да участва в "Сувенир", заради силно автобиографично звучене. Когато Хог започва работа над филма, дълго търси героиня за главната роля, която по възможност да не е помирисвала актьорство. Режисьорката търси момиче, което да излъчва неудобство пред камерата, да се чувства некомфортно дори, и се съветва дълго с приятелката си Суинтън, която решава в крайна сметка да организира среща между дъщеря си и Джоанна. Трите говорят за живота, изобщо неспоменавайки темата кино, още по-малко предстоящата главна роля. След този разговор Онър получава ролята в "Сувенир", който, между другото, е сниман без сценарий, а един от изпълнителните му продуценти е Скорсезе.

Сюжетът на "Сувенир"

Джоана Хог, в чиито филми получава първите си главни роли британецът Том Хидълстън ("Чужда" и "Архипелаг"), пренася сюжета в Лондон през 1980-те, както се нещата и в оригиналната история, с нейното лично житейско участие. В намеренията и способностите на богатата Джули никой в киношколата, която посещава, не вярва, така че момичето не получава творчески шанс да се докосне до проблемите на обикновените хора, да преживее техните трагедии, да усети безнадеждността им, и в крайна сметка да изпита душевна болка. Така че за какво би могла да снима филм?

Придобива нужния опит, когато започва да живее с доста по-възрастния Антъни, дипломиран изкуствовед, сътрудник на Министерството на външните работи и зависим от хероина иначе симпатичен мъж (в ролята Том Бърк). Двамата посещават галерии и изложби, на една от които Джули вижда любимата картина на Антъни - "Сувенир", на която е изобразена жена, която чете писмо от любимия. Лесно е да се досетим, че скоро взаимоотношенията в двойката ще се затъркалят в посока, стремглаво препускаща към истинска трагедия.

Драмата ще има продължение

Продължението на "Сувенир: част 2" би трябвало да види бял свят през тази, 2020-та година, като сред партньорите на Онър Суинтън-Бърн отново ще е майка й, както и гръцката актриса и съпруга на режисьора Йоргос Лантимос - Ариана Лабед, носителят на "Златна палма" за най-добър млад актьор Джо Алуин и други.

Личният живот на Онър Суинтън-Бърн

"Сувенир" бе показан освен на Сънданс, и в Берлин. Онър и Тилда позираха заедно на фотокола на Берлинския кинофестивал и това са няколко от малкото съвместни снимки на актрисите, които са публични. Преди време, Онър имаше профил в Инстаграм, но в момента той не е активен, макар че се води на нейното име. Светски мероприятия, с изключение на премиери и фестивали младата актриса като правило на посещава, и всъщност за личния живот на момичето не се знае нищо.

More Celebrities