Love to quote: 10 зареждащи цитата от Тилда Суинтън

Love to quote: 10 зареждащи цитата от Тилда Суинтън

Катрин Матилда Суинтън, или както е по-известна на широката публика Тилда, е шотландски модел и актриса, за която сме говорили неведнъж...

Катрин Матилда Суинтън, известна ни като Тилда, е шотландски модел и актриса, за която, поради простата причина, че я обожаваме, сме говорили неведнъж. Впечатлява с убийствен стил, нестандартни арт демонстрации, които хващат всеки път директно за гърлото, и множество модни прояви, в които носителката на Оскар винаги влага внушителна доза артистизъм, владеейки души, сърца и умове до безкрай, без да има повече накъде. 

След толкова искрени думи на възхвала ще оставим самата Тилда да говори. Вслушваме се в думите на тази феноменалната актриса, творец и жена в традиционния ни вихър от мъдри послания, както всеки вторник, така и днес:

"Винаги съм знаела, че не съм красива. Това обаче е предимство. Аз съм дизайнерски продукт".

"Повечето от нас живеят живот без никакви приключения. Но що за живот е този, в който не преследваш мечтата си"?!

"Културните граници са много по-важни от националните. Може да се чувствате самотен в родния си град, но в Токио, Ню Йорк и някъде в Белгия да се чувствате като сред близки и роднини".

"Аз съм тих човек. Най-щастлива съм, когато мълча".

"Kогато бях на 10 години, пътувах с влак и ми хрумна мисълта, че нито един от хората в купето не се досеща колко жалка и окаяна бях. Това беше истинско прозрение: това, което показваш на другите, съвсем не е задължително да съответства на вътрешните ти чувства".

"Аз съм много смешна - просто никой не го забелязва. Всички се плашат от хора-дългучи със сериозни лица".

"Воювам за автентичност. За негримирано лице и неравна походка. За емоционално достоверна семейна среда. За мъчителен подбор на думите. За открит, а може би нещастен финал. За счупено яйце и разлято мляко. За филмите, в които нищо не се случва, но всичко е възможно".

"Харесвам козметиката, но ако изглеждаш като себе си – за какво ти е тя? Гримът прави така, че да изглеждаш като някой друг"!

"Постоянно ни казват, че алкохолиците са безнадеждни. Повечето обаче в действителност интересни, енергични и живи хора, които съм срещала, са били алкохолици. Мисля, че именно надеждата ги кара да пият".

"Според мен, съмненията ни ни правят хора. Няма съмнение, че дори праведникът губи не само чувството си за реалност, но и за самия себе си. В липсата на съмнение има някакво безумие".

Коментари: 3

B
budimir metalnikov (2017/05/03 / 02:59)
оппс, пардон пардон.от написаното може някой да помисли, че дипломниата работа на Тилда Суинтън е "отпечатъци от пръсти на класово съзбнание". Не знам каква е била темата на дипломната й работа.. ставаше дума за това, някое издание да си направи труда да потърси в текстовете, които е писала като студент следи от някакво сласово съзнание" или марксизъм..понеже, ако някой един ден изрови моите студентски неща ще намери следите на див и тъп антикомунист...ама кой не е бил млад и глупав..хахаха. нали има едно клише, ако като млад не си бил ляв..бла блааа.. If you’re not a socialist before you’re twenty-five, you have no heart if you are a socialist after twenty-five, you have no head.
B
budimir metalnikov (2017/05/03 / 02:49)
Не е ли някак несправедливо, ако дадена актриса или публична. медийна персона застане зад някаква кауза - да кажем опазване на тропически гори, съхраняване на даден животински вид, благотворителнсот, сирачета, дестаки или жеснки права- това веднага става част от нейния портрет. не може да се мине без това. Тилда е член на Комунистическата партия на Англия и на Социалистическата на Шотландия от поне 20години, но тази кауза някак не е политически коректна. Аз например много повече бих искал да прочета някое нейно есе по политология, каквото е завършила в Кеймбридж, отколкото "някакви казани семковщини, "дреболийки", миниатюри' за обща употреба. НЯкоя медия да си е направила труда да отиде до кейбридж и да и да потърси, да кажем, в дипломния й тезис "отпечатъци от пръсти" на "класово съзнание". Не е нуждно да го публикува цялото. 5 пасажа са достатъчни, които тя била приела да се обнародват. Този иманентен контрол, който обществените средства за информация налагат е много по-варварски от държавната цензура, която сама по себе си никога не би дръзнала да спре публикуване на текст, с който някой е завършил престижна частна образователна институция.
M
Megs (2017/05/02 / 18:31)
Жестока. Не бях попадала на нейни цитати, страхотни!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.